Gäseneost på Ica Sillerud i Svensbyn!

På Ica Sillerud säljs massor av Gäseneostar! Det är den enda butiken i Årjäng som säljer de här fina ostarna tror jag. Gäsene är ett litet mejeri, helt frikopplat från Arla,  som gör ost enbart på svensk mjölk och djuren betar alldeles i närheten av mejeriet.  Inga långa dyra  och miljövådliga transporter. Till påsk tog  Rikard hem massor av Gäseneostar och nu är de i princip slutsålda!!!
 
Det har  kommit en ny laddning, med nya och gamla sorter. Mina favoriter är först och främst Port Salut och jag har hamstrat några stycken ifall de tar slut. Sen kommer för min del hushållsosten. Den sorten är Gäsene i stort sett ensamma om att tillverka på mjölk från svenska kor. Här får inga friska djur antibiotika, det  utvecklas inga multiresistenta bakterier. Barn slipper dö för att man har en billig uppfödning med rutinmässig antibiotikabehandling istället för att ha en bra miljö för korna.  Djuren har det bra med utevistelse och bra mat och behöver ingen medicin för att hålla sig friska.  
 
Sommarspecial är en ny ost som är lagrad ett tag och har mycket smak. Jag får testa. Minimunk är också en ny variant. Bondmoran är en gammal klassiker i sortimentet, med mycket gammaldags smak av ost som den smakade förr.

Kommentarer
Postat av: Hanneles bokparadis

älskar all ost?


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback