Gäsene ost - svensk!!!

Gäsene är ett litet mejeri som gör ost enbart på svensk mjölk och från djur som lever nära mejeriet. De gör den enda hushållsost som jag har hittat gjord på svensk mjölk och deras Port Salut är grymt god. Rickard på Ica Sillerud har ett antal olika Gäseneostar och säljer en hel del eftersom de inte finns i så många andra butiker. Han hade massor till påsk men nu är det bara en dryg handfull kvar. Mer är beställda och kommer på torsdag tror jag.
Det är bra med livsmedel gjorda i Sverige från svenska djur som har ett bra liv och där det är förbjudet med antibiotikabehandling av friska djur. Känns absolut bra att köpa svenska jordbruksprodukter.
 
Senare idag lägger jag ut bilder på det fina taket, det som blivit rengjort idag!

Kommentarer
Postat av: Lena

Jag skulle inte kunna tänka mig att köpa annat än mat från svenskt lantbruk. Undviker också Arla, som pressar priserna till svenska mjölkbönder. Kolla deras vispgrädde i 3 dl plastflaska. Den kommer från Österrike!
Vill vi ha kvar svenska bönder i ett öppet landskap måste vi alla stötta dem. Alternativet är skrämmande.

Svar: Samma här! För mig är valet av svenskproducerade livsmedel självklart ur ideologisk synvinkel med tanke på djurhållning och för att stötta bönderna som strävar på i Sverige som har mycket högre och dyrare krav på matproduktionen. Ok, det kostar kanske lite mer men alternativet är skrämmande; att vi inte har några svenska bönder kvar och måste köpa utländsk mat. I Danmark dör några barn varje år eftersom man slentrianmässigt behandlar friska grisar med antibiotika istället för att ordna en bra djurhållning. Det orsakar resistenta bakterier, samma hos grisarna som barnen får.
Inga Magnusson

2015-05-21 @ 08:31:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback