Forts. Kultur-tur del fyra SLIPERIET

Det var så mycket att se på Sliperiet så jag får dela på två inlägg. Nedan lite presentation av den pågående utställningen.
Nathalia Edenmonts foton imponerar! Den här hade vi gärna tagit med hem men priset var i överkant. Nathalia växte upp i Ukraina men kom till Stockholm. Hon ville bli designer men det blev allt mer konst. Nu gör hon fotokonst som är hyllad världen över. I lördags var hon på Sliperiet i samband med säsongsöppningen och berättade om sin konst.. Bilden ovan är ett självporträtt. Inför fotograferingen så arrangeras modellen med levande blommor eller andra växter som på andra bilder. Formatet är stort och kvaliteten på bilderna gör att de kan dras upp till jätteformat.
 
Inga-Lena Klenells glaskonst såg vi på övervåningen. Det fanns både gigantiska trädformationer i glas och mindre verk.
Synd att bilderna inte gör den här utställningen rättvisa. Det är mäktigt att se detta i verkligheten.
 
Prislistan på glaskonsten.
Terry O´Neill är den där fotografen som blivit berömd för sina ovanliga  bilder på kändisar. Här finns ett urval. Jag såg en del tidigare i år, möjligtvis på Fotografiska i Stockholm. De är bra.
Camilla Hällgrens bilder tror jag var på tema könsroller och man måste le lite när man ser de här små figurerna arrangerade på olika sätt. Henne vill jag se mer av.
 
Efter besöket i Borgvik så drog vi hemöver  mot Sillerud och hade fortfarande tur med vädret. Vi åkte förstås gamla E18 mot Nysäter, en riktigt kul väg för mc-åkning tydligen. Tänk att den här smala och krokiga vägen var E18 en gång i tiden när jag flyttade till Årjäng, 1972. Men så slog långtradarna sönder backspeglarna också när de möttes.
 
På hemvägen gjorde vi ett stopp på Camp Grinsby för att kolla om Anders o Annelie var där. Det var de inte men det blir lite bilder ändå därifrån senare.
 
 

Kommentarer
Postat av: Tyra Tok

Så mycket fint! Tänk att glas kan vara så vackert i alla möjliga former! Jag älskar naturmaterial som glas, sten och trä i konsten.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback