Vårlökar nere på Liane och blåsipporna här hemma!

De är så fina lökväxterna nere på Liane. Tänker på dem som Majs och Nils, fast det var väl egentligen Nils rabatt detta, den under köksfönstret.  Det är i alla fall extra stora snödroppar som blommar så fint. Nils var noga med blommor,  plockade även vilda blommor ibland och tog med hem. Tror inte Anna var så intresserad  som Nils av rabatterna runt huset. Nu säger Roland att den här rabatten visst var Majs. Nils hade de som ligger på husets södra sida. Ok, då var det Maj som planterade de fina vårlökarna. Det var säkert inte Tyko, han hade nog inget trädgårdsintresse, det var mest hästar som upptog tiden där.
Och mammas blåsippor är fina här hemma efter väggen. De hade hon som sagt med från Bäck till Svensbyn när hon bodde där och så flyttade jag med dem hem hit när mamma gick bort för fem år sedan.
 
Gick ut nu på morgonen och tog bort täckningen över mina plantor, den höll på att blåsa bort i ´den hårda vinden. Nu är i alla fall en plusgrad. Ser ut som om  det mesta har klarat sig, men temperaturer ner mot minus 7 tror jag närmar sig gränsen för vad penséer kan överleva.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback