Tiggeri i Årjäng - människohandel

Det står i dagens Värmlands Folkblad att kvinnor berättar hur de fått betala för att transporteras till Sverige för att tigga  och att de får betala varje dag för en plats att tigga på. 1000 euro kostade transporten hit och tiggarplatsen 400 kr. Till slut tyckte de att de betalat nog och gav sig  i handgemäng med en annan kvinna. Polisen måste ingripa och nu utreds det hela som människohandel. Man misstänker att det finns fler fall i Värmland. Organiserad internationell brottslighet kan ligga bakom och tjänar pengar på fattiga människors utsatthet. Människohandel är olagligt.
 
Det finns väl en viss logik i att det hela är organiserat. Verkar lite långsökt att en mängd fattiga människor i Rumänien plötsligt skulle finna väg till de svenska obygderna för att tigga sitt levebröd alldeles på egen hand utan att de får hjälp att komma hit. Att slumpen sen skulle ordna så att var och en av alla dessa får en alldeles egen plats verkar också långsökt.
 
Så här definierar polisen människohandel enlig VF
 
"Brottet är en organiserad transport- av människor i syfte att utnyttja dem för olika ändamål. Människohandel är ofta en del av gränsöverskridande organiserad brottslighet och ibland utnyttjas offren för flera ändamål. Det kan handla om att sälja sex eller tvångsarbete i form av tiggeri. De får inte sällan arbeta av fiktiva skulder"

Kommentarer
Postat av: Anita

Jag tror nog att det är organiserat på de flesta ställen. Det spelar ingen roll vilken affär man än går i för nog sitter det en eller två tiggare vid varje.Ha en bra Helg.

Svar: Kan naturligtvis vara en och annan som kommer hit på egen hand men logiskt sett så finns en organisation bakom. Den måste alltså vara osynlig och olaglig eftersom det inte är tillåtet att utnyttja människor så här. Det är heller inte tillåtet att sälja en plats på en trottoar.
Inga Magnusson

Postat av: Lena

instämmer helt, har tänkt samma tanke från första stund, utanför min affär satt det en som sa att han skulle ha pengarna till att betala barnens skolavgifter men våran grannbutik där innehavaren kommer från Rumänien säger att dom har inga avgifter, så hon säger, ge inga pengar till dom
bättre då att ge till nån organisation som hjälper människor på plats i rumänien till ett bättre liv

2015-03-07 @ 18:52:55
Postat av: Znogge

I dag när jag åkte buss till stora staden passerade vi ett av stadens torg. Där stod ett trettiotal tiggare och en man delade ut vita muggar till dem. Måste säga att det kändes väldigt organiserat...

2015-03-07 @ 20:57:37
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Veiken

Jag sviktar inte ett ögonblick när jag säger att det mesta är organiserat! Jag har vid flera tillfällen sett när folk får sina "tiggeriplatser" av snyggt klädda personer i fina bilar! Tråkigt värre!

2015-03-08 @ 03:08:11
URL: http://www.veiken.se/
Postat av: Anita

När jag skickade min kommentar till dig så hade jag en adress på 123 min sida.se Den finns inte mer utan nu har jag en på blogg.se.Ha dte bra.Anita

2015-04-28 @ 18:57:40
URL: http://mollaretosen.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback