Nya högstadiet i Årjäng!

Det ser ut att bli väldigt fint med delvis träfasad och byggt som ett kryss eller  ett T mellan gamla högstadiet och sporthallen. Ser inte baksidan.
Gamla högstadiet i Årjäng. Det är förstås otidsenliga lokaler för skola. Men en byggnadsteknisk utredning för några år sedan dömde inte alls ut huset som risigt om jag minns rätt.  Utan tvärtom så sades att det i grunden var rätt bra och skulle kunna gå vidare med en ytlig uppfräschning. Men de kan ha missat nåt och jag kan minnas fel.  Synd i så fall att huset ska rivas eftersom låg - och mellanstadiet  är så otroligt trångbodda och skulle behöva mer utrymme, bl.a. för förberedelseklass. Men en hel del annat också. Nu löses ju den mest akuta situationen med barack. Eller förresten den mest akuta är väl fel uttryck, baracken har stått där i många år nu. Det här med skola har varit svårt i Årjängs kommun. Men bra att i alla fall det nya högstadiet blev av. Och hyllas den som hyllas bör i det sammanhanget.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Det är inte alltid man begriper hur och varför vissa beslut tas i kommunerna...

Postat av: Anna Grenhage

Som jag förstod så var det väldigt oekonomiskt att värma upp längan, bättre att riva. Nu när det byggs nytt så blir det ju en tråkig kåkstadskänsla så länge rivningskåken står kvar. Spännande att få reda på nya namnet på hela skolan på tisdag!

Svar: Hmmm.... tja så är det kanske. Men hade måhända inte varit någon katastrof att ha kvar tills det blir en mer permanent lösning på lokalproblemen på låg och mellan och förskoleklass och förberedelseklass. Kanske minst lika bra som en barack. Och kanske inte dyrare heller, om jag minns rätt så kostar baracken 33.000 kr i månaden någon slags hyra till ägaren. Men det kanske har ändrat sig. Vore intressant att få ett tidsperspektiv på till- och ombyggnad av låg- och mellan, eller det kanske ska fortsätta vara trångt och provisorier i 10 år till? Det är märkligt tyst på den fronten.
Inga Magnusson

2015-03-09 @ 19:06:54
Postat av: Znogge

Paviljong har jag fått lära mig att det heter ;-) Men jag har det ganska så bra i min och sköter mig själv. Lugnt och fridfullt och lyckligt ovetande om vad som händer i huvudbyggnaden! Två klasser har just nu åtta klassrum till sitt förfogande men det lär ändras till hösten!

Svar: Aha, ni har också sånt! ;-) Ja mitt ordval är nog gammaldags, men det säger i alla fall vad det handlar om. Det är inte katastrofalt dåliga utrymmen i sig, men det är sanslöst att ha det som provisorium år efter år bredvid en skola som är grymt för trång och sliten och ett antal märkliga utrymmen måste utnyttjas för att få ihop det. I kölvattnet på det stora flyktingmottagandet så måste baracktillverkarna gå gyllene tider till mötes. Det finns ingen kommun som har lokaler att täcka upp för de nytillkomna. Och inte lärare heller, åtminstone inte behöriga. Men det kravet kommer säkert att fasas ut när krisen blir tydlig. För i motsats till baracker så tillverkas inte nya lärare i en handvändning.
Inga Magnusson

2015-03-09 @ 22:05:45
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Znogge

Håller med! Våra paviljonger är mycket bra men vi ska bara ha dem under den tid som det tar att renovera och bygga ut skolan sedan ska de bort. Så då är det en annorlunda situation på något vis.

2015-03-11 @ 07:51:13
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback