Nordmarkens skola i Årjäng

Det blir namnet på nya skolan i Årjäng, Nordmarkens skola. Jag vet inte om den beteckningen innefattar enbart nya  högstadiet eller hela skolan från förskoleklass och oppåt.  Läste i tidningen just idag att Töcksfors ger upp planerna på att bygga ett eget högstadium som friskola för de västligare delarna av kommunen. Jag tror det blir bra med en gemensam högstadieskola för alla barn i Årjängs kommun.Kanske kan det bidra till mer gemenskap i  kommunen och vi kan komma bort från det destruktiva bytänket som har förstört så mycket framåtanda de senaste åren. Med en ny generation så kan alla dra åt samma håll för hela kommunens bästa. Låt oss nu hoppas att vi alla ska få glädjas åt den nya fina skolan utan att bli överösta av bitterhet från eventuella  x-politiker + anhängare,  som förblev minoritet i frågan och  som haft svårt att acceptera majoritetens beslut; att vi fick en ny fin skola för alla barn i kommunen.
 
Tacksamhet känner jag mot alla dem som drev den här frågan framåt trots starkt motstånd, kanske främst mot Annika H och Katarina J och ( C ) som fick stå ut med mycket hot och trakasserier på vägen fram till beslut om skolbygget. (Hundpatrull i terrängen runt lokalen och poliser i lokalen vid beslut, hot alltså från vuxna människor, från meningsmotståndare) Tyvärr lär väl inte Annika och Katarina få någon offentlig cred för sina avgörande  insatser, utan tvärtom är det kanske de största motståndarna som nu ställer sig i främsta ledet och tar åt sig äran, även om det ter sig lätt absurt. Vet inte hur det hela med invigning och så är organiserat.
 
(Uppdaterat: Mmm.... det blev precis så absurt som jag trodde innan. Jag vet inte hur man ska uttrycka det, men magstarkt kanske passar!)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback