"Nääääh ... Sverige har inte bett Saudi om ursäkt ....

....för uttalandena om Saudi"  enligt regeringen.
 
Det här börjar bli riktigt spännande.
 
Arabiska media försäkrar (o jag antar att de skriver det som är godkänt av makthavarna) att Sverige har bett om ursäkt vid Sydows besök i landet (o även kungen ska ha varit inblandad i ursäktandet)  och att det är därför som den Saudiske ambassadören ska återkomma på studs och allt ska bli normalt.
 
Men regeringen och svenska media (kanske i praktiken lika regeringsstyrda som de saudiska, om inte pga hot om dödsstraff så,   av gemensam ideologi; över 50 % av journalisterna är MP eller V och sen en stor andel S förstås) försäkrar nu att Sverige inte alls har bett om ursäkt. ;-)
 
Om vi alltså utgår ifrån att media i respektive länder rapporterar det som ländernas ledare uttalar, så blir det två helt olika bilder av vad som skett vid Sydows besök i Saudi. För vi får väl tänka oss att han träffade saudiska representanter och inte var på badsemester.
 
Vem har rätt? Har Sverige bett om ursäkt eller inte????
 
Eller kanske den svenska regeringen väljer att omdefiniera ordet "ursäkt"? Man har ju inga problem med att omdefiniera  ord som "demokrati" och "diktatur"´ enligt Wallströms senaste uttalande och Löfvéns svar vid intervjun i Kina. Då kan man självklart omdefiniera ordet "ursäkt" också! Kanske behöver regeringen på kansliet skapa en särskild avdelning för omdefiniering av obekväma ord? Den idén har ju i så fall förankring både i historien och i litteraturen! ;-)))
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback