Mest nostalgi - lite funktion!

Nostalgi har väl fått råda i senaste inredningsprojektet här på övervåningen i Rolands föräldrahem. Tanken har varit att bevara det som går att bevara fast det måste fungera praktiskt också. Just här är inte så mycket ändrat. Det gamla kvar i golv, tak och väggar, en del möbler och tavlor till och med på gammal plats.
 
Köket ommålat vitt med väv, ett bra koncept som funkar länge har vi märkt där vi har det. Praktiskt och hållbart, bara att måla över om det blir fläckar som inte går bort.  Ikea-lampan nyförvärv. Och fönsterbänkarna är nya överallt. Fönstren också förstås är nya här liksom i hela övervåningen. De gamla var slut. Ny plats för köksbordet och pinnsoffan (från nere). Kanske inte den ultimata ur utseendesynpunkt men det fungerar bäst så här för det är rätt trångt.
De gamla gardinerna passar bra i de nya fönstren också.
Trapphuset syns inte så mycket här men det är också vävat och vit-rollat. Den gamla barometern får hänga kvar, det var ju sin tids väderprognos, viktig att se när man gick ut till dagens arbete med djur och jord..
Vedspisen kvar och fungerar, man kan elda i den. Fast det finns vanlig spis också att laga mat på och värmesystemet är numera mest luftvärmepump. Luckorna i köket är de gamla men  vitmålade med nya knoppar och handtag. Tak målat också förstås. Diskbänk och kakel kvar sen förut
Hallen väv och vitt. Dörrarna målade vitt och det kommer nya handtag.  Mina Adontavlor  fick ta plats här. Golvet ska bli nytt här och i köket. Soffan från tv-rummet, bäddsoffa tror jag. 
 
 
 Trapphuset,
Gardinerna är favvos, nya fönsterbänkarna syns här. (Biltema 119 SEK, riktigt fina) Men det blev inga mer bilder från det här rummet. Inget omgjort, bara sängar och en tv.
Funderat på att måla byrån men blir allt mer förtjust i den med märken och slitage. Kotavlorna är bara så fina. Gardinfavoriter också här. Inget gjort här med golv, väggar och tak,  det får duga så länge. Blomrummet tänker jag det som.
 
 
Mest nostalgi och så lite funktion har vi tänkt på övervåningen i det här huset. Men naturligtvis också budget, ramarna för omgöring har varit små och allt man gör nytt med hus är kostsamt. Vi har gjort det som var nödvändigt, bytt fönster överallt men annars bara det som var mest akut. Tidigare renoveringar har varit byte av tak med nya takutsprång, isolering tak, ny veranda och balkong med tak över, målning utvändigt med rött och vitt, målning i källare o tvättstuga,  nya bänkar i tvättstugan, grillhuset i trädgården.
 
Återstår inom det närmaste är nya golvmattor i hallen och köket, men i övrigt får golven vara.
 
Majs krokusar och snödroppar blommar fint, de kom fram igen när snön smälte bort.
 Vi ska ju inte bo här själva men huset funkar när barnen med vänner kommer hem och för tillfälliga betalande gäster som behöver ett rymligt hus (11 bäddar i två lägenheter!)  mitt i naturen i fina svampmarker, bara någon kilometer till badstrand och fiskevatten, fantastiska skogsstigar att vandra på.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Det brukar bli väldigt fint och personligt när man blandar gammalt och nytt och jag tycker ni har lyckats bra. Vilket fantastiskt hus att ha till besökande. Vi har vår sommarstuga i grannhålan men där är bara fyra bäddar.

Postat av: Josephine

Så fantastiskt fint! och verkligen "Sverige" :-)

2015-04-03 @ 11:20:50
URL: http://www.facebook.com/josephinea197

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback