Människohandel misstänks bakom tiggeri i Årjäng

Jag skrev om det i ett tidigare inlägg, men då fann jag ingen länk till artikeln i Värmlands Folkblad, kunde bara kort referera den. Nu har länken  kommit. Så här kan man läsa artikeln direkt i tidningen.
http://www.vf.se/nyheter/arjang/tiggare-utsatta-manniskohandel
 
Nu är det ju lite utanför den berömda åsiktskorridoren att skriva om att tiggeriet kan vara organiserat, både i tidning så som VF och på blogg. Vi får se om det blir några efterhands- omkonstruktioner i papperstidningen i morgon måndag eller fram i veckan.  Gissar att tidningen är utsatt för press att modifiera texten och släta över lite. Vi vill så gärna tro alla om gott och vill ibland inte se den ondska som finns i närheten, vi kan bli lite godtrogna.  Men tyvärr kan människohandeln inte bekämpas om vi inte ens erkänner att den finns. Därmed inte sagt att allt tiggeri är organiserad och kriminell  människohandel, det finns säkert olika varianter av detta nya fenomen, som vi än så länge känner rätt dåligt till. Kanske får vi vänja oss vid att det finns fler sanningar än bara en.
 
Här finns några andra som fått samma larm om människohandel, bl.a. en svensk polis med ursprung i Rumänien, som känner till hur många tiggares färd till Sverige startar.
http://www.skovdenyheter.se/artikel/24767/polisen-tiggarna-ofta-del-av-kriminella-ligor
 
http://www.expressen.se/gt/tiggare-misstanks-ha-utsatts-for-trafficking/
 
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.977107-polisen-misstanker-tiggeriet-ar-organiserat
 
http://24kalmar.se/2014/12/11/tiggare-hotades-om-plats-utanfor-matbutik/
http://www.hd.se/nyheter/sverige/2014/12/10/haktad-for-misshandel-av-tiggare/
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback