Löfvén ber Saudi om ursäkt!

Både kungen och en svensk diplomat har tydligen talat med Saudiska kungahuset och på något sätt bett om ursäkt för uttalanden som skulle kunna orsaka missämja mellan länderna. Den saudiske ambassadören ska komma tillbaka till Stockholm.
http://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2015/03/28/Saudi-Arabia-restores-ambassador-to-Sweden.html
Men Margot Wallström ångrar inget och har inte tagit tillbaka något. Hon är felfri, åtminstone i egna ögon.
 
http://www.dn.se/nyheter/saudiarabiens-ambassador-atervander/
Den svenska utrikespolitiken är lite hipp som happ med den här regeringen. Dessutom är Kina numera inte en diktatur (vilket man till o med säger i den egna författningen tror jag!) utan en "enpartistat" enligt Löfvén. ;-) Det är lite humor. Frågan lär återkomma om vilka stater i nutid och historisk tid som han anser vara diktaturer, respektive enpartistater och vad som är skillnaden. Forna Sovjet? Nazityskland? Nordkorea? Thailand?
http://www.expressen.se/nyheter/politik/lofven-om-kina-jag-valjer-vilket-ord-jag-vill/
 
Och ännu mer chockerande blir det när Margot Wallström ska backa upp honom och plötsligt inte kan beskriva vad som är diktatur eller demokrati. En  enpartistat kan enligt henne vara en demokrati (???)  och ett land utan allmänna val behöver inte vara en diktatur  (????). Det hon ger uttryck för här håller de flesta av oss inte alls med om. Det kommer att bli knepigt framöver om hon ska ha alldeles egna definitioner av begrepp som vi andra vanliga dödliga svenskar och även de flesta statsvetare är rätt överens om betydelsen av.
http://www.expressen.se/nyheter/politik/wallstrom-forsvarar-stefan-lofven-om-kina/
För ett par veckor sedan försökte hon briljera i rollen som internationell  och omutlig försvarare av mänskliga rättigheter. Och nu vet hon plötsligt inte skillnad mellan demokrati och diktatur.  Så mycket var den "omutliga" etiken värd!
 
 

Kommentarer
Postat av: Gubben

Kul regering vi har:-))!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback