Liane runt idag - livskvalitet!

Soligt, varmt, vindstilla!!! Fantastiskt att ta en långpromenad runt Liane med lille Seffrin. Först borde jag förstås ha tagit en bild på Rasmus som dikar med grävmaskin på Litorpet. Tänk att grannarnas pojkar är nästan vuxna och Rasmus kör en grävmaskin! Hur fort kan tiden gå???
Efter Litorpet passerar man Blåsåsen och sedan Sand och därefter ovan Pärekul. Ett av de snyggaste hus jag vet, det är nåt i proportionerna som bara stämmer. Här passerade jag tre gubbar som skockade sig runt en vedmaskin.
Efter Pärekuel och Ålderdomshemmet och Arturs,  så kommer Nobels björk. Det uttalas med betoning på första stavelsen och o uttalas som o, inte som å. Björken är borta för länge sen, men platsen heter fortfarande så. Namnet kommer av att en man som bodde på ålderdomshemmet kallades Nobel och han brukade sitta just här.
 
Första tussilago såg jag efter stora vägen. Finns små solar i vägkanten.
Första blåsipporna i Bastehage vid Prästgården. Det brukar bli massor.
Tja och så nästan hemma igen, på Liane, Rolands föräldrahem. 3 kilometer är det runt.  Just nu härjar en målare på övervåningen. Det ska vara klart till påsk då  barn och barnbarn kommer. Sen kommer en mattläggare. Taket, verandan, balkongen, nya fönster överallt,  takisolering och målning av det vita är klart. Luftvärmepump är också på plats som komplement till pannan.  Lite i taget blir det bättre, men inte allt på en gång. Nästa hus på rundan är alltså vårt men det är inte med den här gången.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback