Klarar Margot W jobbet som utrikesminster???

Nu är det svajigt. Hon har gjort oss ovän med Israel, Arabstaterna och Ryssland. Och det verkar inte som om USA är imponerade heller av hennes agerande, man skickar sändebud för att undersöka varför judar förföljs i Sverige. EU tycks hon dessutom strunta i att konferera med innan hon gör sina utspel.
 
Om Sverige i fortsättningen enbart ska umgås med länder som har exakt  samma uppfattning som vi om de grundläggande värdena så riskerar vi att bli ett ensamt land här uppe i norr, med hög svansföring men i splendid isolation.
 
Hur många andra länder delar vår uppfattning om kvinnans roll i samhället?
Hur många andra länder delar vår uppfattning om att barnaga är otänkbart?
Hur många andra länder delar vår uppfattning om hbtq?
 
Ska vi "göra slut" med alla dem som inte tolkar mänskliga rättigheter precis som vi gör? Så som Margot nu gjort med Saudi.
 
 Tyvärr står vi utan möjlighet att påverka de andra  länderna åt det vi tycker är rätt håll, när samtalet / dialogen slutar, när de andra stänger sin dörr för oss, tar hem sina diplomater, då har vi heller ingen möjlighet att försöka ändra deras inställning.  Margot Wallström är på helt fel väg om hon gör detta medvetet. Om hon gör det av ren klantighet utan att begripa konsekvenserna så är hon en katastrof till minister som borde bytas ut.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback