Istället för smörgås i matlådan.

I
INGREDIENSER:
2 medelstora zucchinis, rivna
200g fryst spenat, tinad och urklämd
4 salladslökar tunt skivad
1½ dl lång eller mellankornigt ris
1 ½ dl riven Cheddarost
4 msk riven parmesanost
3 ägg
1½ dl mjölk
Nymalen svartpeppar
METOD:
Kombinera zucchini, spenat, vårlök, ris och ost i en stor skål och blanda ihop
Vispa ihop ägg, mjölk och peppar och rör ner riset blandningen.
Bred ut risblandningen i en djup 20cm x 30cm smörad form, täck med folie och grädda i 180 ° C i 30 minuter.
Ta bort folien och grädda i ytterligare 30 minuter tills äggen har stelnat och riset är kokt.
Svalna till rumstemperatur före servering eller i kylskåp tills det behövs.
Skär i 20 rutor och servera varm eller kall.
TIPS & RÅD:
Denna risrätt är en delikat matlåda idé, som kan användas som ett alternativ till smörgåsar. Njut av varm eller kall. Variera aromer genom att lägga majskorn, mager skinka, riven pumpa eller morot i stället för spenat. Prova att använda olika typer av ostar som smulad ricotta eller feta.
 
Tror att jag skulle gilla den här. Recept översatt från engelska men det är inte jag som har gjort det. Jag kan inte sånt. Lägger in bild och text här så jag har det i min receptsamling under katergorin mat här.
 
Recept och bild hittade jag hos Inger A
https://www.facebook.com/Inger.Andersson.IngerMaryissa?fref=nf

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback