Ekologisk honung "Kung Markatta" ...

... ser jag att vi har i skafferiet. Men kan honung någonsin bli något annat än ekologisk? Kan man flytta processen till maskiner och apparater? Måste det inte vara bin som tillverkar det som vi kallar för honung? Och kan den tillverkningen ske på annat sätt än ekologiskt? Tja om man inte har så mycket annat att fundera över så kan man fundera över honung.
 
 

Kommentarer
Postat av: Veiken

Hmmm... varför har ingen tänkt i dom banorna förut???

Svar: Fick svar på facebook att ekologisk honung visst är ekologisk, man ställer upp kuporna långt från odling med besprutning osv och har speciellt socker för övervintringen osv. Studsar när jag ser "ekologiska lingon". Hur skulle de kunna vara något annat än ekologiska?
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Lingon med ekologiskt socker borde det i ärlighetens namn heta. Men pyttsan, allt går att sälja lite dyrare till människor som ännu inte börjat tänka och ställa frågor.

Jag trodde bina dog av att äta i besprutade fält. De flyger längre än tre km, så det vill till att hålla koll på dem.

2015-03-18 @ 14:02:18
Postat av: Rikard Ohlin

Det är mer än så i ekoproduktion,stränga regler och kontroller.Bikuporna får bara
vara tillverkade av "rena" naturprodukter.bivaxet måste vara ekovax dvs.rent från föroreningar,propolis och socker helt rent.Dessutom använder man helt rena biraser mm.mm.Detsamma gäller alla bärprodukter dvs.ekoproduktion i hela linan,annars mister du ditt tillstånd och sätts i karantän.

2015-03-18 @ 23:54:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback