Blåsipporna blommar!!!

Gnuggade ögonen i häpenhet igår när jag kom hem från skolan och fick se de här efter väggen!! Har inte ens tänkt tanken att blåsipporna skulle blomma 4:e mars! Det borde vara en månad för tidigt, även om jag nu inte har stenkoll på när de ska blomma. De känns i alla fall som en hälsning från min bortgångna mamma. Hon hade dem växande vilt på tomten i Bäck, mitt föräldrahem, i alla år, sen tog hon med sig några stånd när hon flyttade hit till Sillerud och så tog jag med dem till vårt hus  när hon gick bort. De har överlevt här hos mig också även om det har varit dålig  omvårdnad, bara lagt på en lövbädd varje år när vintern närmar sig. Just nu på torsdag morgon så är det minus 7 grader, hoppas de klarar det!
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag har hört andra berätta att de sett blommorna också men visst är det tidigt. Så roligt att ha flyttat med blommorna så. Blir ett återkommande minne. Vi försökte det med pioner men de ville aldrig ta sig här.

Svar: Just pioner ska vara svårflyttade sa alltid min mamma som hade ordning på växtligheten. Jag försökte få med några av hennes vackra bondpioner hit, men det gick alltså inte.
Inga Magnusson

Postat av: TantGlad

Det kanske är en hälsning.....ett meddelande från din mamma.
Sååå fint med blåsippor och så tidigt.
Dom brukar väl blomma i slutet av april och i maj hos mig.

Kramen.

2015-03-05 @ 06:47:31
URL: http://tantglad.bloggo.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback