10.000 flyktingar ...

... som har fått uppehållstillstånd sitter fast på flyktingförläggningar eftersom det inte finns bostäder ute i kommunerna och det finns inga jobb heller som väntar säger man.  Samtidigt kommer hela tiden nya flyktingar bortåt ett par tusen i veckan.  På förläggningarna blir det allt mer trångt och allt mer bråkigt mellan olika grupper. Kriget och våldet följer med hit. Flyktingmottagningen har havererat i vårt land och ansvaret skjutsas omkring mellan regering - kommun, mellan arbetsförmedling och bostadsförmedling osv, osv.  Det finns ingen som tar ansvar utan upprepar mantrat att det ska ta två år för att få bostad och jobb. Samtidigt så tar det i genomsnitt 8 år, inte två år för en nyanländ att etablera sig i det svenska samhället.
 
Uppgifterna från Uppdrag granskning i kväll. 
http://www.svt.se/ug/
Samtidigt finns det ljusskygga vägar till både det ena och det andra. Det finns en handel med bostadadresser. Någon säljer sin adress till ett stort  antal människor som officiellt skrivs på plats men som inte bor där. I en etta på 20 kvadratmeter finns 20 personer skrivna enligt folkbokföringen exempelvis. 2 lägenheter med 64 personer utanför Stockholm.  13 personer i en etta i Lindesberg. Flyktingar betalar för en falsk adress för att få etableringsstöd.
 
Ska vi bygga genomgångsbostäder  i form av modulhus (baracker alltså, eller paviljonger om man så vill, kärt barn har många namn, men byggnader som är tänkta att användas under en övergångsperiod) som ett slags invandrargetto för nyanlända, bekostade av staten? Är det en bra idé samtidigt som infödda ungdomar inte får bostad. Hur kommer den integreringen att fungera? Den nyanlände som fått en bostad får "etableringsersättning" som är högre än socialbidrag. Och får delta i arbetsförmedlingens program för nyanlända.
 
Jag känner mig tveksam om det är juste att fortsätta ta emot så många människor till ett elände, ett elände som inbjuder till kriminalitet o olagligheter. Vi måste börja diskutera nivåerna i flyktingmottagningen och eventuellt göra halt nu för att se hur vi kan finna former som funkar för dem som redan finns här.

Kommentarer
Postat av: Veiken

Det har som sagt havererat! Upp med frågan på bordet, se över rutiner och stryp så mycket som möjligt av den kriminella svans som följer med in i ett redan dåligt system!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback