Vildsvinet missade vi med några sekunder ...

... på gårdagskvällens viltsafari! Gunnar i Utänga kom strax efter oss i bil och såg det efter vägkanten. Han vände för att försöka ta kort på det men då var det borta. Vi pratade med honom strax efteråt.  Det var ett ensamt djur han såg, storlek i knähöjd och platsen var vid Vibäcksbacken, alltså inte långt från vildsvinsobservationen i början på veckan då en man såg två stycken vid Signebyn. .
 
Vi åkte en tur förbi guldgruvan, vände vid Gyltenäsvägen, tog svängen om Lisslerud och sen Mölntegen upp till Erlings. Tiden var från 21.15 - 22.00 och det verkade vara en bra tid, många djur var ute i solnedgången.
 
Vi såg  9 rådjur, 2 älgar, 2 tranor, 1 kärrhök, 2 sångsvanar och 1 räv.
 
Av rådjuren var 3  högdräktiga getter (som spärrballonger!) och 2 kapitala stora bockar.
 
En av älgarna såg vi vid saltstenen mellan Lisslerudsvägen och sjön, den var nästan vit på ryggen och verkade mager och tanig. Det var för långt håll för att se säkert men man kan misstänka att det vita på ryggen är håravfall.
 
En annan älg var väldigt vit i huvuvdet; en ko i skogskanten där Lisslerudsvägen kommer ut vid Forsbys. Vi såg alltså bara två älgar men det kan delvis förklaras med att korna förmodligen kalvar nu och då håller de till inne i skogen. Sen är det så att vi har betydligt mindre älg nu än för några år sedan. Rovdjurstrycket i Värmland är hårt och det tar ner älgstammen. Det går fort nu.
 
Räven var vid Holstorpet och den bar en duva i munnen. Många duvor håller till på det nysådda bakom Holstorpet.
 
Sent igår kväll kom bild på telefonen på varg som observerats under dagen mellan husen i Tenvik. Men den såg alltså inte vi livs levande, bara på bild.

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Vad mycket vilda djur ni har!!! Här på Korsika finns också massa vilda djur, framför allt rovfåglar (vi ser dem hela tiden kretsa över huvudena) och vildsvin (har läst att det finns 130.000, men har inte sett något ännu...)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback