Spännaregården i Mariestad

Vi åkte alltså till Spännaregården i Mariestad för att träffa Seffrins kullsyskon och uppfödare Gunilla o Magnus.  Himla roligt var det att träffas  allihop och vi hade en hel del att prata om när det gällde det här första året med våra taxvalpar;  fyra hanar och en tik (den som Gunilla har). Vi kunde direkt konstatera att de har mycket hörbart och bra skall (!) och vi diskuterade om de är flertoniga / har dubbelskall eller inte när de driver. Flera av dem hade fällts rådjur för i höstas, Seffrin förstås och även några andra. De var alla tidigt igång med jakten och hade gjort bra ifrån sig, ägarna var nöjda.  Det var fem valpar i kullen, med på bilden är även mamma-tiken här hos Gunilla.  Tikvalpen och två hanar (inkl vår Seffrin) är svart-bruna med lite päls, medan två hanar är viltfärgade med mer päls. Alla inbjudna hade  kommit till träffen och vi fick inte bara en trevlig pratstund utan blev också bjudna på läcker lunch ute, samt kaffe med kaka och smultron (!).
Sen fick vi en promenad till Spännaregårdens humleodling, den enda kommersiella i Sverige. Häromdagen var den med på förstasidan i DN. Det har börjat dyka upp små bryggerier som gör eget öl och det är brist på riktig ekologisk kravodlad humle av svenskt ursprung. Att odla humle som ger god smak och rik arom till ölet är en konst och Gunilla berättade entusiastiskt om den. Roligt att höra. Tack snälla Gunilla o Magnus för en fin dag!  (Som en lustig tillfällighet så kan jag berätta att Magnus ska till Silbodalsskolan i Årjäng idag måndag och inspektera larmsystemen om jag förstod det hela rätt!)
 Vi hade 23 mil hem igen och när vi kom hem så var det till att byta om till målarkläder och sila rödfärg! Mer om det i morgon bitti när jag fixat bilderna.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Visst är det roligt att träffa kullsyskonen och se hur de har utvecklats och hur de har det!

Postat av: Kristina von Schenck

Hej och tack för igår! Trevligt att se att alla valparna har blivit så fina och att de har bra mattar och hussar. Och tur med vädret hade vi ju också!

2015-06-29 @ 19:30:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback