Nationaldagsfirande

Vi firade nationaldagen med unionsflaggan, den gamla sillsalaten, tillsammans med norska goda vänner och sparrisfrossa. Vi fick ju färsk vit sparris direkt från Tyskland!!! Den avåts med rökt rådjurslår, hollandaise och bröd. Till dessert rester av äppelkakan från i förrgår.  Tur att vi har haft glasmästaren här med vindskyddande glas! Det var nödvändigt i kväll, annars hade det inte gått att sitta ute. Det funkade perfekt men vi ska beställa en sektion till.
Så fin sparris!!!
Vi kokade hälften och stekte hälften. Det är gott med båda delarna.
Mycket trevligt berättande blev det denna kväll med Jan o Arne. Inte första gången och förhoppningsvis inte heller sista. J och A har jagat och filmat tillsammans i många år på olika platser i Sverige. De  har stor erfarenhet  av djur och natur. Det är intressant att få ta del av.

Kommentarer
Postat av: Gubben

Unionsflaggan då du bjudit in norska vänner?! På dina bilder verkar det som att firandet blev hur lyckat som helst.

Svar: Unionsflaggan absolut! Vi är många här vid gränsen som skulle vilja återupprätta unionen med Norge! Trevligt folk! ;- ))
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Färsk sparris är bara så gott! Vi grillade vår!

2015-06-07 @ 12:00:54
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Ingrid

Man kan nästan säga att "unionsflaggan" även vajade på Hagavallen i Töcksfors denna dag. Damlaget, varav hälften är från Årjäng, spelade match mot Lillån. Runt planen satt nedstuckna små gulblåa pappersflaggor och den stora publiken fick höra nationalsången sjungas av skönsjungande Töcksforstös. Men naturligtvis blev det sill, grädd
fil och potatis senare!!!

Svar: Låter himla trevligt! Lillån är nog det Lillån jag känner till, strax norr om Örebro!Ha en bra vecka!
Inga Magnusson

2015-06-07 @ 12:45:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback