Före - efter

De här träden stod på nordvästra sidan om huset i en grupp vid en jättestor sälg som syns lite bakom björken till höger. Så här som ovan såg det alltså ut i morse när jag åkte till jobbet.
 
 
Och så här som bilderna nedan var det när jag kom hem.
Roland fällde alltsammans själv och sälgen klöv sig, strök sig ner i backen med ett brak en hårsmån från honom.
Senare på eftermiddagen körde Roland bort riset härifrån, men fastnade på åkern förstås. Där står han kvar tills Kjell hjälper honom imorgon.
Överraskningen var att sälgen var rätt så rutten inuti. Den hade snart ramlat över oss. Den bestod av flera stammar som delade sig så här.
En bit murken sälg.
Den stora granen var 67 cm i diameter och den näst största var 60 cm. Jag räknade årsringar för jag trodde den var jättegammal, men den var bara 79 år.
Bilden ovan är som det såg ut i morse innan jag åkte till jobbet.  Och bilden under är som det såg ut när jag kom hem. Alla de här stora träden hade Roland fällt, de ligger nu i diket.
Skönt att det är över nu med trädfällning, det var en vånda innan. Men det känns ändå bra att vi har gjort det. Det mesta av träden nära huset var friska, även om de stod för nära för att vi skulle känna oss säkra. Men några var murkna och det var obehagligt att upptäcka. Vi får fundera över om inte fler träd måste tas ner på tomten. De ser stora och stabila ut men kan förstås var lika dåliga, de är ungefär jämngamla.
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag tycker att det blev ljust och fint! Lite tomt kanske men säkert och bra.

Postat av: TT

Otäckt när träden delar sej sådär och är ruttna inuti. Vi hade en massa ruttna aspar stugan upptäckte vi när de fälldes.
Det blir ljust och fint nu när ni fäller nära huset!

2015-06-09 @ 09:16:33
URL: http://tyratok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback