Den globala uppvärmningen ....

... har inte kommit hit till Sillerud. Så mycket är säkert! + 8 och stabilt ösregn, hela dagen! Pallkragarna och amplar häckar under tak.
 
Här har vi tröstat oss med trevlig matlagning.
 
Jag gjorde lunchen, soppa på ett litet paket fryst Karl Johansvamp. Det har jag tänkt på länge att jag skulle vilja göra. Enkelt var det också och det blev massor av soppa på ett litet paket. Bara svamp,  schalottenlök, vitlök, en skvätt vitt vin, vispgrädde, kycklingbuljong, salt o vitpeppar, mixat. Till det gott bröd med rökt rådjur i tunna skivor. Här har vi grävt i boxen! ;-)
 
I kväll ska gubben laga middag och det blir stekt fläsk (förstås!). Han envisas med att köpa två paket till oss två! Det borde rimligen räcka med ett,  jag äter väldigt lite fläsk. Men jag misstänker att han äter upp ett paket minst medan han steker! ;-)
 
Roland fick göra snabbutryckning till Agnarshuset idag. Sonny ringde och berättade att en jättebjörk blåst omkull och missat fiberskåpet med en hårsmån. Tack snälla försynen för det! Undrar vad ett fiberskåp kostar om man måste ersätta det själv? Nu kom björken hem med traktor och vedvagn, det blev ett rejält lass.
 
Fiberinstallation fortsätter som planerat. Idag i två hus och imorgon gör Roland en tur till Telia i Arvika för att hjälpa en god vän med hans Teliaabonnemang i fiber. Sen måste vi kontakta kommunen för att få adress till de hus som ska ha fiber. Annars klarar inte systemet av det hela. ;- ) Det ska inte vara enkelt men vi får tro att det blir bra.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback