Agendan ...

... är ju inte så tung så här på sommarlovet. Idag fortsätter målningen av uthusen på Liane. I morgon kväll blir det  har-knyte. Någon annan lagar till en hare så den smakar jättebra (jag kan inte det!) medan  vi gör allt det andra till en sammantaget god måltid har vi tänkt. På lördagar är det alltid en hel del att pyssla med och på kvällen kanske vi babblar bort en stund med norska vänner i grillen på Liane, grillknyte i så fall.
 
Söndag är en speciell dag. Vi ska på valpträff med Seffrin i Mariestad på Spännaregården.  Det är uppfödaren Gunilla som kallat ihop oss som köpte valp av henne  för ett år sedan. Lustigt nog så var Gunilla och hennes familj på förstasidan i DN igår, för de odlar humle! Ska bli kul att se även humleodlingen på söndag.
http://www.dn.se/ekonomi/trenden-med-lokalt-ol-skapar-brist-pa-humle/?fb_ref=Default
 
Loj tillvaro är det så här i början på sommaren, lovet känns oändligt, fast det i praktiken är obetydligt längre än en vanlig semester. Vi börjar ju skolåret  igen någon vecka in i augusti. Men, som sagt, just nu känns det  som en oändlig ledighet.

Kommentarer
Postat av: Marie

Det låter som inte ni har det bra vilket gläder mig! :-)

Svar: Jag tror du menar att det låter som om vi har det bra! Ha ha...! Jag tolkar det så i alla fall!
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Hej
har du sett att teliabutken i Arvika slår igen i höst?
skall visst bli en till butik i karlstad istället

Svar: Nej, har jag inte sett! Bryter ihop!!! Då måste våra goda utländska vänner ( tyskar och norskar!) åka till Karlstad för att ändra i sina fiberabonnemang. De tar sig inte in på "Mina sidor" med fiktivt personnummer! Helt sanslöst så fyrkantigt! Måste vara en rest av det gamla statliga ägandet!
Inga Magnusson

2015-06-25 @ 14:48:14
Postat av: N

Vad roligt med valpträff!

2015-06-25 @ 15:49:51
URL: http://nouw.com/nathaliemaria
Postat av: Lena

Jo det var så jag tänkte också, oss blir det ju bättre för men er däruppe är det ju närmare till Arvika
ja vi har fortfarande inte fått något inkopplat heller, vi hade ju tydligen ingen adress fast vi fått papper på det 1998 från Årjängs kommun
får se om det blir någon ordning

Svar: Samma problem här med adresser. Vi har haft adresser på alla hus för sophämning och annat hos kommunen. Men vi måste uppge adresser som sedan kommunen skulle registrera hos fastighetsmyndighet om jag fattat rätt. Det har varit klart i två veckor och vi väntade. Men inget abonnemang blev inkopplat. Någon på Telia hade gjort fel med anmälningarna. Så i måndags blev detta justerat. Nu väntar vi sedan 3 veckor på att få abonnemang till fiberuppkopplingarna.
Inga Magnusson

2015-06-25 @ 15:50:27
Postat av: Lena

Tack för tips, har ringt nån Christer nilsson men fick beskedet att jag inte behövde ringa någonstans
Får ringa Årjängs kommun på måndag och kolla med dom för så måste kanske göras hos mig också
ringde idag men hon jobbade ju i grums idag hon som har hand om det

Svar: Hmm....här har i alla fall tillbringats rätt många timmar i telefon för att få ordning på de olika abonnemangen. Men det kan inte Christer eller fiberföreningen skyllas för, installationen så till vida har funkat. Det är Telia som är väldigt fyrkantigt när det gäller abonnemangen, för att uttrycka saken diplomatiskt! ; - (
Inga Magnusson

2015-06-25 @ 19:11:33
Postat av: Lena

Men tycker kanske att dom skulle ringt mig från föreningen när dom märkte att jag inte var med i körningen för att jag inte hade nån adress , då klämde dom in mig och trodde att Telia skulle lösa det ändå annars skulle jag inte blivit aktuell förrän till hösten tidigast
ja ja det kanske ordnar sig

Svar: Men jag inbillar mig att föreningen inte har med abonnemanget alls att göra. Föreningen har ansvar för att fiber kommit till huset och att dosan i väggen blinkar och funkar, sen får man ordna sitt abonnemang bäst man vill med vilket erbjudande som helst. Men det är bara min gissning. Begriper inte detta alls.
Inga Magnusson

2015-06-25 @ 20:05:12
Postat av: Lena

Jag har inte ens fått in fiber ,bara två lampor blinkar på inomhusdelen, han sa att nån från Telia ska visst åka ut till noderna och programmera in adressen för hand till som det krånglat med och det kan nog ta tid, Telia är ju inte direkt snabba av sig vet jag sedan mamma levde och det blev vatten i ledningen, tog ett antal veckor innan hon fick telefon fixad

Svar: Det dröjer nog innan allt är fixat med fibern. Men jag tror att det blir bra till slut. Här hemma funkar det bra nu och nere på Liane också. De båda ställena hade gamla adresser.
Inga Magnusson

2015-06-25 @ 20:40:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback