Tredje världskriget kan var här, fast vi inte känner igen det.

Så skrev Agrell o Gerner i en artikel i en morgontidning för ett tag sen. De menade att krig bestående av terror och stora flyktingsströmmar  kan vara ingredienser i det nya världskriget, men vi känner inte igen det när det inte består av  skyttegravar eller flygräder eller bombmattor Jag märker att deras text fastnade i huvudet och numera analyserar jag nyheter utifrån detta påstående. De är två herrarna är ett par av våra främsta experter på området och deras åsikter förtjänar respekt
 
Det börjar bli skrämmande med allt mer  terrordåd o våld både ute i världen och nära inpå oss,  med tusentals flyktingar som stormar Calais för att ta sig till England illegalt, med alla rangliga farkoster som tar flyktingar över Medelhavet, med Ungerns behov av stängsel mot Balkan för att stänga flyktingar ute, med den svenska historiskt sett gigantiska flyktingmottagningen som flyter herrelös omkring i ett haveri som inte granskas i media eller diskuteras i politiska fora. 
 
Jag märker att jag är djupt oroad över utvecklingen bl.a. utifrån Agrells och Gerners funderingar, men av andra skäl också.  Det finns 51 miljoner flyktingar i världen och Sverige har i praktiken infört något som liknar fri invandring för alla som vill komma hit och bosätta sig här permanent, legalt eller illegalt.   Och det är många som tjänar stora pengar på deras misär allt ifrån smugglarligorna som ordnar transporten hit till Bert Karlssons flyktingförläggningar och hyresvärdar som hyr ut en liten etta för 68.000 i månaden. 

Kommentarer
Postat av: Rolf

Ett typexempel på följderna av begränsad yttrandefrihet. Fler och fler får dock upp ögonen för detta. Bland dem är en del själv invandrare. De har kommit hit och fått slita hårt för att skapa ett bättre liv. En namnkunnig invandrare är kurden Tino Sanandaji. Läs gärna hans blogg där han sätter siffror på vansinnet. De som driver den alternativa nyhetssajten Fria Tider kan inte ens bo i Sverige. Så ser yttrandefriheten ut i Sverige. Googla Expomakt så skall du se att den politiska förföljelsen har band ända in i den högsta makten,riksdagen. Fredrik Malm (Fp) är en av många riksdagsledamöter som jobbar för Expo. Det är politiskt krig där "oliktänkande) brännmärks och förföljs.

Svar: Bannlysningen av debatt i media och politik när det gäller flyktingströmmar och invandring driver väljarna i armarna på SD för det är det enda parti som vågar diskutera och ta ställning. Det är olyckligt. Ja, jag väntar på Tino S bok som bör komma ut fram över hösten. Han är statsvetare / ekonom och har dristat sig till att möta den mediala tystnaden om invandring med fakta.. Fria Tider är exempel på skrift som kan vara bra att läsa kanske inte som enda tidning men som komplement till vanliga tidningar. Där kan man läsa sånt som inte får tryckas i annan press eller nämnas i TV..
Inga Magnusson

2015-07-31 @ 16:03:51
Postat av: Lena

Inga och Rolf, jag är helt enig med er. Nu räcker det snart inte med att vänta och se.

2015-08-01 @ 11:20:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback