Sparrisoppa

Sparrisoppa är en favvo här. Ibland får vi sparris av goda vänner som tar med från Tyskland när den skördas under våren. Det mesta steker eller kokar vi direkt förstås. Men nu testade jag att spara det avskalade, frysa ner och så koka det, sila bort skalen o få en bas till soppan. Sen tog jag nederdelarna som jag också frusit ner i småbitar, skar dem i skivor och kokade tillsammans med schalottenlök i buljongen. Sen silade jag ifrån spadet och mixade. Tillbaka i buljongen tillsammans med vin, citron o grädde /kokosmjölk.
 
Så här är receptet på soppan, den bästa hittills
5 dl buljong med sparrisavkok o kycklingbuljongtärningar
 1 dl vin torrt vitt
5 dl visp eller hälften kokosmjölk
schalottenlök
lite citron, saft av eller rivet skal, men bara lite
vit sparris skalad i småbitar 
 
Vi testade att äta med hårdkokt ägg o räkor, men det kan man var utan, speciellt räkorna. Hackad persilja skulle vara snygg dekoration men det hade vi inte. 
 
Imorgon ska vi på stortrav i Årjäng  med hela skaran av besökare här på Liane.  Det brukar bli bortåt 15.000  besökare den här dagen. Med tanke på att kommunens invånarantal är runt 10.000 så är det en ansenlig skara som vallfärdar hit för att uppleva V 75 live. Lite av en folkfest är det, som började idag med biltävling i backe, fortsätter med stortrav i morgon o så ytterligare en travdag på söndag.   
 
Imorgon kommer också bilderna här på bloggen från vårt besök på motortävlingen i Årjäng med lille Bill. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback