Packmopedsturnén 2015 var bra!

Den var riktigt bra, kanske en av de allra bästa! Vi har nog varit på alla som varit på Hembygdsgården i Sillerud. C:a 700 besökare var det  i sluttningen ner mot den fina scenen för att kolla på Göran Samuelsson (ledare), Caroline af Ugglas, Nisse Hellberg, Ebbot, Bengan, Sara Riedel och några till.
För den som inte vet så är detta en musikturné, årligen återkommande i Värmland. Musikerna reser från plats till plats på mopeder och det är inte årets modell. De har varit med länge och kan ses utställda i Sunne hos Göran S.
Det var en väl sammansatt konsert med mycket ös och himmelska gitarrsolon. Det var kanske en tanke bakom det upplägget för att kompensera för förra årets  trista upplägg.  Caroline af Ugglas är ett proffs ut i fingerspetsarna, hon bjuder på sig själv och det är verkligen show när hon finns på scenen. Typisk artist som ska upplevas live, hennes energi går inte riktigt fram i tv. Nisse H. har bra låtar och bra texter. Den med katten som gick till grannen var suverän. Kanske hade varit kul att höra fler av hans  gamla slagdängor.  Ebbot var en positiv överraskning, också en liveartist av format. Sara Riedel (dotter till Georg) var en nyhet för oss och en positiv sådan, aldrig hört henne förut. Göran S är förstås bra som vanligt och han kan förutom att sjunga också berätta historier, vilket är uppskattat. Det var ett jämnt startfält med en knippe bra artister, inget bottennapp. Och vi fick höra ungefär lika mycket av alla.
 
C:a 700 i publik var en bit från rekordnoteringarna på runt 1000, men ändå bra med tanke på att förra årets upplaga var skral. Då glömdes texter, gjordes evighetslång paus och som sagt sammansättningen av låtar passade bättre på en psykologsoffa än på en scen. Det var mest sorgligt och trist och ledsamt. Någon sjöng riktigt dåligt också. Då gick vi hem innan det var slut. 
 
Men i år var det med råge godkänt och vi kommer självklart att fortsätta gå på Packmopedsturnén.  Alla konserter utom förra året har varit bra. Tacksamma är vi att Rickard och Hembygdsföreningen och några till arrangerar detta och lägger ner arbete på att ordna evenemang i bygden. Sillerud är på väg att bli Årjängs nöjesmetropol. Nu idag börjar Sellereveckan som pågår till 31:a! Och tidigare har vi haft pubaftnar med bl.a. Grisnils som sålde slut på biljetterna vid . Stationscafét 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Nisse Hellberg! Min gamla klasskamrat :-) Alltid trevligt och många andra bra artister dessutom :-)

Svar: Gissar att han spelade redan på den tiden ni var klasskompisar!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback