Oxfilésallad recept o bild
Den här fantastiska maten blev vi bjudna på av son-familjen! Lägger in receptet här eftersom vi kommer att laga den själva här så småningom. När det är dåligt väder är det roligt att ägna tid åt matlagning.
Oxfilesallad till 4 pers
400 g oxfile
1 liten röd lök
3 msk färsk gräslök
1 mak färsk citrontimjan
1 halv msk färsk rosmarin
80 g ruccolasallad
80 g machesallad
1 ask pärltomater
1 dl olivolja
2 msk smör
400. g svamp
Frys oxfilen i 20 minuter. Finhacka rödlöken o örterna. Blanda i en skål o ställ åt sidan. Fördela salladen o tomater på fyra tallrikar. Skär oxfilen i tunna skivor. Och ett par gånger på tvären. Stek köttet hastigt, ska inte bli brynt. Fräs på ört o lökblandningen. Stek lite på svampen. Blanda allt, antingen i en skål eller fördela på tallrikarna. Köttet överst.
Kommentarer
Postat av: Marie
Mmmm...tackar och bockar för delning av recept. :-)
Trackback