Ostindiefararen Götheborg i Åmål

Vi kollade på det här fantastiska fartyget i Åmål igår! Det är en upplevelse. Dagen då skeppet anlände till Åmål möttes det av 8000 åskådare,  en fantastiskt uppslutning. Det var många igår måndag också. Idag tisdag seglar hon vidare.  
 
 I utställningshallen fanns berättelsen om det ursprungliga skeppet Götheborg, som for till Kina för att handla. Man hade med levande kor o får för att få mat på vägen. Det beräknades att ungefär var tionde besättningsmedlem skulle komma att dö under resan så antalet var väl tilltaget från början. Fartyget gick under  på ett konstigt sätt; i bra väder, på infart till Göteborg efter en lång resa, på ett grund som alla kände väl till o det fanns till o med en lots ombord. Men det kan ha varit ett försäkringsbedrägeri, eller helt enkelt för mycket festande sista kvällen ombord.
Vi fick gå en -bra bit för att få parkering, Åmål var fullt. Och maten på Stadt var slut så vi fick äta på XO.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Vilket vackert och imponerande fartyg!

Svar: En mäktig syn! Man kan få komma ombord också o kolla för en slant, men det var för lång kö.
Inga Magnusson

Postat av: FREEDOMtravel

Nu har jag läst om det här fartyget på två olika bloggar, intressant! Obehagligt att man räknade med att en tiondel skulle dö... Tänk om man skulle göra så på en arbetsplats idag!

Svar: Hmmm.... ja det var cyniskt men realistiskt som kalkyl. Att rekrytera nya besättningsmän ute på oceanen var ju omöjligt.
Inga Magnusson

2015-07-21 @ 22:54:27
URL: http://www.freedomtravel.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback