Bloggstatistiken ....

... har förbättrats. Jag kan fortfarande inte se vilka som varit inne och läst min blogg, men jag kan se var de bor, på ett ungefär.  Eller var deras datorer  bor kanske man ska säga. 
 
Jag har fler läsare i Stockholm än i Årjäng, fler i Berlin än i i Oslo, lika många i Oslo och Karlstad. 
 
En del kan jag gissa mig till vilka de är typ Sollentuna, Varberg, Umeå och så. Men andra är platser är ett mysterium, exempelvis Neckarsulm, Warrington och så. Säkert finns det en hel del robotar som besöker med automatik bland de obegripliga.
 
Veckostatistiken har också blivit bättre och den säger förstås mer än dag för dag, för de flesta läser nog inte en blogg varje dag utan följer den lite nu och då. Enligt veckostatistiken så har jag många fler läsare än jag trodde, det är i överkant på lagom många eller hur jag ska uttrycka det. Att ha bara enstaka skulle kännas lite futtigt, men att ha för många skulle kännas nervöst, som ett stort ansvar. Minns fortfarande hur överraskande och pirrigt det kändes när jag konstaterade att 28 personer  varit inne och läst min blogg en dag när den var alldeles nystartad.  Såg dem framför mig som en hel skolklass! Det kändes som jättemånga! Nu är det alltså betydligt fler och som sagt i överkant på lagom många.  Kul att statistiken blir bättre på blogg.se.  Och kul att så många väljer att följa bloggen, som bara är min dagbok på nätet. 

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Nog är det kul med statistik och att få veta lite mer om läsarna! Vi använder Google Analytics som är informativt och bra. Vi kan bland annat se att vi har mest läsare på söndagar - då kanske många tar sig tid att läsa bloggar!? :)

Svar: Jag skulle inte vilja veta identiteten på dem som läser men antalet o hur det varierar är intressant. Jag har länge haft statistik varje timme under dagen och unika besökare samt antal besök, vilket är olika. Jag har också ofta fler besökare på söndagar, särskilt på kvällstid.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback