5 tornfalkar är det i Oskars duvslag!

 
 
Det har varit svårt att klura ut hur många tornfalkarna är i duvslaget på ladugårdsgaveln på Liane. Men igår kväll satt vi i grillen hela kvällen och då var de ute och flaxade  så vi kunde se dem samtidigt. Det verkar vara ett föräldrapar och tre ungar. Häromdagen fick Roland se två av dem inne i ladugården. Han öppnade dörrarna på baksidan så de kunde flyga ut. De tar sig ner där genom ventilationstrummorna men kan inte flyga ut den vägen. Men nu får dörrarna stå öppna så de inte blir instängda. 
 
Vi planerar att åka till Åmål idag måndag allihop för att se Ostindienfararen som lagt till där ett par dagar. Ikväll ska Roland o jag träffa goda vännerna Ronny o Siv som kommer hit en sväng på hemvägen med sin lilla dunkervalp. De har hämtat den i nordnorge o är alltså på väg hem till Västergötland med husvagn. 
 
Senare idag blir det lite bilder från igår på Mattias o Risa. 

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Roligt med falkarna - hoppas det går bra för alla tre ungarna nu när de kommit ut i stora världen! :-)

Vi har ett svalbo på väggen uppe vid husets södra gavelspets, och där börjar ungarna bli flygfärdiga. Iallafall hänger de ut över boets kant mest hela tiden nu, så jag har kunnat räkna in dem till fyra stycken. Med tanke på att de skitar ner väggen ganska mycket så känns det lagom att de flyttar ut vilken dag som helst nu - gärna igår! ;-)

Svar: Roligt med svalor. De har blivit färre de senaste åren.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback