Viltstekrecept Diethers

Det här åt vi ikväll, stek efter ett recept som passar allt vilt. Vi gör det på vildsvinsskinka, rådjurslår, älgstek och hjort. Det funkar. Jag har det ´på andra ställen på bloggen men nu har det sjunkit undan så långt ner att jag skriver om det så det finns tillgängligt när jag behöver det.
 
Bryn köttet ordentligt runt om i olivolja
 
Tillsätt 4-5 gula lökar, halv fl rödvin, en burk kokosmjölk, 3 dl buljong (gärna hemkokt, vi hade älg), svamp i små bitar, hackad färsk ingefära, färsk rosmarin hackad, 15 krossade kryddpepparkorn, salt, peppar, paprikakrydda,
 
150 grader i ugn 3-4 timmar under lock, ös någon gång / vänd. Om såsen är för tunn riv i rå  potatis 1-3 st.
 
Låt de sönderkokta grönsakerna och kryddorna vara kvar i såsen.
 
Servera brysselkål med riven muskot, eller vanlig vitkål. Går också med broccoli. Ja, och så potatis förstås. I kväll hade vi oskalade tunnskaliga Amadinepotatisar. Dem steker vi hela imorgon till kvällsmat.
 
Trevlig kväll hade vi med goda vänner, tiden bara rann iväg. Skönt att ha dem!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback