Veterinärbesked angående Hej!

Alla värden var bra (vet ej vilka det var men njurvärden var i alla fall ok) utom levern. Något som hade med enzym att göra hade värdet 1.72 och övre gränsvärde är 1. 2.  För högt alltså men inte katastrofalt högt. Det kan enligt veterinären tyda på att hunden fått i sig något olämpligt, något giftigt typ råttgift eller glykol. Det ska vara självläkande och han har gått opp 2 kilo sedan han var som tunnast för ett par veckor sedan.  Om han varit äldre kunde det ha varit en levertumör. Jag antar att det får bli något slags röntgen / ultraljud så småningom om detta inte bättrar sig, och / eller biopsi.
 
Men aptiten är skral. Hundfoder äter han inte alls, inte av något slag. Vi har testat allt vi hittat på marknaden.  I kväll åt han en bra bit falukorv, två tredjedels ring (!), ett par portioner ris  och en tallrik filmjölk allt serverat i små portioner åt gången i porslinstallrik (!). Men det han inte åt som vi fjäskade med innan var hackkorv, fiskbullar, blodpudding. Det här är påfrestande. För han kan äta något ett par dagar och sen är det bom stopp. Då gäller det att hitta något nytt som kan gå ner. På morgonen äter han inte alls, men vissa födoämnen på kvällen med en del fjäsk. Om väglaget tillåter kommer Roland att jaga med honom i morgon. Han är ju pigg och glad hund hela tiden och verkar inte alls sjuk när man ser honom. Och han har inte förändrat sitt beteende.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Då får vi hoppas att det är något självläkande och att aptiten återkommer. Men jag förmodar att veterinären följer upp det hela.

Svar: Vi sliter vårt hår i förtvivlan. Hej åt inget idag under dagen, men sen åt han i småbitar en halv falukorvring, två kokt ris portioner och en tallrik filmjölk!!! Men ratade alltså en hel del annat som hundar normalt slukar och som taxen står bredvid och dreglar över ;.-)
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Blir inte aptiten bättre eller jämnare så får det väl bli ett återbesök... Hoppas det ordnar sig.

2015-01-29 @ 21:57:46
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Lena

Så jobbigt att inte få en klar diagnos. Du har väl kollat att det inte finns lök i korven? Lök är direkt skadligt för hundar, liksom choklad.

Häromkring har en del hundar förgiftas av utlagt kött med glykol i. Djursjukhusen har fixat dessa svåra förgiftningsfall. Hav hopp!

Svar: Om det är förgiftning så gissar vi på att han fått i sig någon råttgiftsförgiftad död råtta. Glykol tror jag inte någon lägger ut här.
Inga Magnusson

2015-01-31 @ 17:41:15
Postat av: Lena igen

Det finns veterinärfoder för hundar med leverproblem. Ring och kolla med veterinären vilken sort du ska köpa. Kan skickas efter på nätet från vetzoo.se
Nu är det ju bara 1 månad kvar utan koppel!

Svar: Vi har testat leverfoder från veterinären, men han äter inte det heller tyvärr. Men tack för tipset
Inga Magnusson

2015-01-31 @ 18:02:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback