Kvällens äting!

Det blev löksoppa till förrätt. Vi gillar det men äter alldeles för sällan. Till den crostinis glutenfria med ost på. Kunde har varit nåt sött / fruktigt också men det hade jag inget.  Sen varmrökt lax köpt i Nysäter av han som tar emot älgarna. Den var lite för salt tyckte jag och lite för stark röksmak, men jag gillar orökt lax mer tror jag. Till den babyspenat, ruccola, avocado, småtomater, kokt ägg, romsås enl nätrecept, bearnaisesås, Amadinepotatis (tror jag den heter) med skal (den är god och tunnskalig) och vanlig potatis. Det funkade ihop. Dessert blev en äppelrätt. Vinet till laxen var bra, Lindemans vitt med rätt mycket smak som matchade det kraftigt rökta, funkar också till fläskkött. Gott råd från Bacchi på systemet! Tackar för det.
 
Anledningen till att jag lägger ut mat på bloggen är förstås att det hör till dagboken, men framför allt för att bloggen fungerar som min kokbok / receptbok, alltid tillgänglig, överallt, under kategorin "mat".
 
Trevlig kväll hade vi med några av våra allra äldsta vänner, nu menar jag inte att vännerna är gamla, utan vänskapen är gammal. ;-) Det är så skönt och få ha dom kvar!
 
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag föredrar vanlig lax framför varmrökt. En liten bit går bra men inte som en hel middag dock...

Ha en bra söndag!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback