Jobba imorgon onsdag!

Mmmm nu är det dags igen! Inte helt fel. Bra att få börja med en planeringsdag i lugn och ro. Eleverna börjar först i övermorgon. Och inte hann jag ta ur granen heller! ;-) Det blev rådjursjakt och tvätt och en trevlig jaktgäst nämligen Hejs uppfödare Bård Larsen, dunkerstövarman från Norge. Han stannar några dagar här. Imorgon kväll klockan 19.00 i Ängebäcks skola, ska han berätta om dunkerrasen och om raskorsningsprojektet. Det är stövargillet som ordnar förstås! Intressant är det. Dunkern, den norska nationalrasen med anor från 1100-talet, var på väg att gå under pga för smal avelsbas, men räddades genom ett projekt där man under kontrollerade former en period korsade in andra raser.

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jobbstart även här och en planeringsdag för oss med. Men helst hade jag velat planera lite kopplat till undervisningen men så blir det inte. Föreläsning på gång...

Ha en bra start!

Svar: Vi har nog mest egen planering tack o lov!
Inga Magnusson

Postat av: Lena

Vilka raser korsade man in i Dunkern?

På Gotland fanns det en gul Hamiltonstövare med vita tecken, Gotlandsstövaren, så sent som på 70-talet. Undrar hur det gått med den färgvarianten?

Svar: Jag ska kolla med Roland och Bård, de vet säkert. Intressant!
Inga Magnusson

2015-01-07 @ 18:53:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback