Hjärtslitande avsked ...

... blir det idag. Bill-familj och Bobo-familj åker hem igen till Stockholm. Förträngt har vi gjort in i det sista men nu närmare det sig obönhörligen med att vinka adjö.
Lille Bill kollar på teven och vi kollar på honom. Med barnbarn blir man så fånig. Det räcker liksom att sitta och bara titta på det söta underverket.
Och Bills kusin Bobo är nästan som ett bonusbarnbarn, han och familjen åker också idag. Han har ett varmt och brett leende som kan smälta glaciärer. Vi kommer att sakna honom o hans familj också.

Kommentarer
Postat av: AnnaKK

Förstår att det blir både tomt och tyst när de har åkt - men kanske lite skönt också, så småningom iallafall!? :-)

Efter allt julfirande och två kalas här hemma på mindre än en vecka var det otroligt skönt att bara vara jag och maken hemma och göra INGENTING igår. :-) Fast vi fick göra ett litet brejk på eftermiddagen och åka iväg till dottern och fixa lite på huset. Det frös i en vattenkran på toaletten för några dar sen när det var kallt, och det berodde på för lite isolering i ytterväggen. Vi isolerade bara inåt när vi byggde i somras, och hoppades mer eller mindre bara på att det lilla som fanns bakom klädselbrädorna skulle räcka. Men det gjorde det alltså inte... Men nu har vi lagt på mer där, men frågan är om det ändå kommer att vara för lite om det blir kallt på riktigt!? Hå-hå-ja-ja...


Svar: Näh inte ett dugg skönt. De bor ju i eget hus så vi sliter inte på varandra ens vid längre besök. Vi bara längtar!Frysta ledningar är ett elände på vintern. Hus kräver ständig passning. Ett hus tömmer vi ledningarna i varje vinter för det är lömskt, de andra brukar klara sig om man täcker över.
Inga Magnusson

Postat av: Znogge

Hoppas ni kan träffas snart igen. För visst vill man ha sina nära och kära så nära som det går. Men ibland så rår man inte över det...

Svar: Ja, det är alldeles för långt till våra barn och barnbarn!
Inga Magnusson

2015-01-02 @ 16:24:31
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: AnnaKK

Ja, så klart att de har tillgång till eget hus när de är och hälsar på - så långt tänkte jag inte! :-)

Hur många hus håller ni igång egentligen??? Låter onekligen smidigast om man helt kan klappa igen vissa över vintern, så man slipper oroa sej för att något ska frysa sönder osv.

Tråkigt att du inte blev nöjd med den nya kameran. Lite beroende på var du har köpt den förstås, men kanske går det att lämna tillbaka den mot att du köper en annan på samma ställe!?


Svar: De bodde i Rolands föräldrahem, Liane Gård, som ligger ganska nära vårt hus. Det funkar jättebra, man går på några minuter emellan och vi ser dit ner. Det huset håller vi på att renovera lite (budget) och hyr ut till sommar- fiskegäster. Sen har vi byggt tre hus till vid sjön och hyr också ut till fiskegäster under fiskesäsongen. De ligger nära vattnet en bit från varandra och någon kilometer härifrån. Ett av dem ligger på andra sidan sjön 5 kilometer härifrån. Vi brukar vintertid, när det inte är uthyrt, ha matvaror och kläder där alltid så vi kan kvista iväg och bo där när andan faller på över någon helg eller längre. Det är så vackert och det kan vara fint att åka skidor på sjön och Roland jagar där också. Antagligen drar vi iväg nu under helgerna och får det iordning. Får se hur jag hinner ifatt med tvätten. Ja, det blir alltså vårt eget hus plus fyra till som vi "håller igång". :-)) De där "fyra till" ingår ju i Rolands lantbruksföretag som innehåller liten byggfirma, skogsbruk, jordbruk och alltså stuguthyrning. Det gäller att ha flera ben att stå på så här på landsbygden om det ska gå att överleva. Det är så för många här ute i obygderna.
Inga Magnusson

2015-01-04 @ 09:45:08
URL: http://annakk.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback