WWF har åter rödlistat vissa räkor...

...fast det finns experter som säger annat. Svenskarna slår rekord i räkätande och fnyser mest åt WWFs pekpinnar, WWF är  ju inte är en myndighet utan en privatägd stiftelse med allt lägre tillförlitlighet.  Eftersom det är en stiftelse har vi  noll insyn i hur mycket pengar som går vidare till de amerikanska ägarna. Ledarna tillsätts uppifrån, väljs alltså inte av några medlemmar så som vi är vana vid i våra föreningar. Ingen utomstående kan kolla vem som får vad i det här globlala jätteföretaget.  
 
De senaste åren har organisationen förlorat en hel del trovärdighet genom den envisa och delvis omotiverade räkrödlistningen men också genom det tramsiga saboterandet av en vettig rovdjurspolitik / rovdjursförvaltning med en oändlig radda överklaganden.  Lite synd är det för det hade varit bra med en vettig och sansad organisation som bevakar miljöintressen. Det behövdes  en organisation som  vore intressad av de viktigaste miljöfrågorna och inte främst de med gulliga djur som kan dra in mest bidrag.

Kommentarer
Postat av: Lena

Alla i fiskaffären köpte räkor idag! Även jag. Man pratade käckt om att köpa mer än man brukade för att protestera mot WWF's tramsigheter. "Ja, se stockholmare" var alla eniga om.

Ibland kan kampanjer slå riktigt fel och nu tror jag måttet är rågat. Hoppas jag!!

Media tycker jag sköter det hela klantigt. Hittills har jag inte hört någon från myndigheten HaV i en enda intervju. Ingen har sagt att kvoten för räka är höjd i år eftersom det finns så gott om den.

Dum, dummare, dummast!

Svar: Jag känner också igen denhär reaktionen! Det blir tvärs emot eftersom WWF har bränt sina skepp hos många av oss. Det är inte så lätt att luras längre när trovärdigheten har tagit så mycket stryk!
Inga Magnusson

2015-02-18 @ 16:35:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback