Roland sköt en hare för Jazz idag!

Roland sköt haren för Jazz idag, den som gick på tomten och som han tog opp på eftermiddagen. Men det var ingen frisk hare. Den kom mot Roland i vägen och han filmade (lade ut på facebook!). Man ser att den springer sakta med huvudet kraftigt nedåtböjt som om den behövde se vägen nära. Det verkade som om den var blind.  Men i övrigt såg den frisk ut, fullpälsad vit, stor och tjock, med till synes friska inre organ. Men som sagt ögon verkade vara nåt fel på och det var ett sår under ett öga.
Birgitta i Lennartsfors hade skjutit en liknande hare med ett liknande beteende fast ännu värre för den hade slagit kullerbytta i språnget. De hade skickat in eftersom de var rädda för harpest (Tularemi), men den var troligtvis skadad i ögonen av fågel.
 
Vi gissar att den här haren gått samma öde till mötes. Troligtvis i alla fall en god gärning att den blev avlivad och slapp lida mer i snön och kylan.
 
Roligt med två entusiastiska harhundar; Jazz och Hej. Men dagens jakt visar att Jazz är den gamle med rutin på krångliga harvägar.  Sammanlagt den här säsongen är skjutet 5 harar för Jazz och 5 för Hej. Så det är rättvist fördelat än så länge och nu är det tre veckor kvar till jaktstopp. Gott om hare är det förstås också här och bra väder har vi haft med många spårsnödagar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback