När en regering börjar revidera ett lands historia ....

... så ska man vara vaksam!  Dessutom ska man se upp när en regering börjar anvisa vilka läroböcker  som landets skolor ska använda. 
 
Fridolin har gett sig in i  branschen politisk revisionism. Svenska historieböcker  ska nu ändras utifrån ett feministiskt perspektiv. Vad kommer härnäst? Har arbetarrörelsen fått för lite utrymme i historieböckerna / samhällskunskapsböckerna? Kanske blir det nästa projekt. Eller är beskrivningar av  miljörörelsens framväxt  för torftiga? Och några har nu skrivit en sammanställning av romernas historia, och författarna vill att den skriften ska bli obligatorisk i svenska skolor. Har vargarna beskrivits med för lite gull-gull i olika läromedel? Det vill säkert Åsa R ändra på och ha inflytande över. 
 
När politiker ger sig in och detaljstyr vad vi lärare ska undervisa om och ändrar historiens gång i efterhand, så får jag otäcka associationer till regimer som vi normalt inte accepterar i ett fritt västland.  Den här klåfingrigheten måste få ett slut.  Nu!

Kommentarer
Postat av: Lena

Du har så rätt - som vanligt!

Svar: Nja om det är som vanligt vet jag inte :-) Men den här gången är jag rätt säker på min sak: Politisk historierevision hör inte hemma i ett fritt land, i en demokrati. Det är diktaturernas redskap.
Inga Magnusson

2015-02-07 @ 09:24:30
Postat av: Marie

Håller helt med!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback