Mona Sahlin är inbjuden till Obama ...

... till ett möte om den våldsamma internationella terrorismen. Hon representerar Sverige. Undrar vad Obama kommer att tycka om Sverige efter det mötet?? För jag antar att Mona kommer att säga det hon brukar säga, att IS-krigarna som rekryterats från Sverige är offer för svensk strukturell rasism och sociala tillkortakommanden i det svenska samhället.  Och att det är bra om de får terapi, jobb och bostad.
 
Den senaste FN-rapporten beskriver bestialiska grymheter, hur IS begraver barn levande, korsfäster barn, torterar barn i föräldrars åsyn, gifter bort 9-åringar, säljer barn som sexslavar. I ljuset av den så kan Mona Sahlins åsikter om IS-krigare som offer, te sig en smula märkliga i andra länders ögon. I så fall är väl alla de som befolkar våra fängelser också offer, "förledda" av någon ondsint vän eller offer för att vara född i fel bostadsområde osv. Men jag tror inte att detta stämmer med svensk rättsuppfattning att de här IS-krigarna som gett sig iväg alldeles frivilligt  skulle vara offer för svensk strukturell rasism. Jag tror att de är offer för massiv och målmedveten indoktrinering från IS och dess anhängare.  
 
Med Sahlins uppfattning  så blir det också lite svårt att förklara hur alla andra IS - krigare kommit att ansluta sig, de som kommer från andra länder och inte blivit utsatta för den svenska "strukturella rasismen" och de svenska "sociala tillkortakommandena" .  Men eftersom hon anser sig ha funnit pudelns kärna i sammanhanget så kanske hon passar på att inbjuda all världens IS- krigare att få permanent uppehållstillstånd i Sverige med förtur till terapi, bostad och jobb. I så fall har hon ju alldeles på egen hand lyckats lösa ett stort världsproblem. Kanske Obama blir imponerad? Han har nog inte tänkt så. 
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/mona-sahlin-inbjuden-till-Washington
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Hej det är tur att sossarna finns vems fel skulle det annars vara att världen ser ut som den gör...

2015-02-06 @ 13:02:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback