Jättegamla skidor!!!!

 
Mina skidor o pjäxor är gamla. Vi köpte dem till äldste sonen Markus när han var så där 10 - 12 år, alltså är det 25 - 30 år sedan. Skidorna funkar perfekt fortfarande och egentligen pjäxorna också, men de smular lite på plösen. Så jag tog med dem, visade dem i en sportbutik för ett par år sedan och ville köpa nya.Han som jobbade i affären titade skeptiskt på dem o sa att det var nog väldigt länge sedan de hade haft såna o rekommenderade mig att leta på loppisar!!!  Ett alternativ annars var ju att byta bindningar på skidorna till nya och köpa pjäxor till dem, men det skulle bli lika dyrt som att köpa nya skidor också.  Så jag la ner projektet och åker alltså omkring på de här gamla grejerna. Och det går alldeles utmärkt. :-))
 
 Det blir ju helt ärligt inte så ofta heller då. Ingen i vår familj har varit någon stor skidentusiast, vi åker bara när omständigheterna är extremt gynnsamma. Hade inte ens någon valla igår. Tog ett värmljus och drog på, det blev bra glid. Och fäste behövs inte när man åker plattskidor, på sjön.  Inga backar att bråka med.

Kommentarer
Postat av: Ingrid

Så gjorde jag också i ungdomens dagar, drog på lite stearin och gick ut i det egenhändigt(?) upptrampade spåret på åkern. Minns att skidorna hette Edsbyn, gula och av trä, hade råttfällebindning och bredd lik dagens slalomskidor. De skulle väl inte ens få plats i moderna spår...

Svar: Känner igen skidorna du skriver om, breda trä med tjära under först och så stearin för glidet. Och spåren fick man trampa upp själv runt åkern.
Inga Magnusson

2015-02-08 @ 08:19:19
Postat av: Lena

Känner igen dom pjäxorna, även våra barn hade sådana när dom var små, kan tänka mig att det finns på gengåvan i Karlstad, dom brukar ha en del pjäxor och skidor

Svar: Mmmm kan tänka mig att det finns på second hand, men risken är att de är i samma skick som de jag redan har. De får duga.
Inga Magnusson

2015-02-08 @ 09:25:17
Postat av: Znogge

Använd dessa så länge det går och byt sedan allt på en gång. Det är nog det enklaste.

Kram och god tur!

Svar: Det är planen ja. Misstänker att de kommer att vara min levetid ut, de slits inte så hårt. ;-)
Inga Magnusson

Postat av: Marie

Här blir det bara utförsåkning, jag åkte dock längdskidor när jag var yngre. Det var min kära far som "jagade" runt mig i skogarna. :-)

2015-02-08 @ 21:09:30
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback