Hej vill inte äta!

Hejs diet för närvarande:
falukorv i små tärningar på porslinsfat serverat i huvudhöjd med uppmuntrande tillrop
filmjölk
smör
mögelost (asch vi testade en liten bit eftersom han kom direkt när han kände lukten och han åt den med god aptit!)
 
I princip allt annat vägrar han att äta och absolut ingen form av hundmat. Jo några Frolicbitar till nattningen.
Undrar om han har noskvalster? Han har serienysningar och dragningar ibland. Fast det kan han väl inte tappa aptiten av.??? Suck!!!
 
Om det är det förhöjda levervärdet som orsakar detta med dålig matlust så hoppas jag på snabb självläkning.
 
Just nu jagar han hare för glatta livet, tog opp själv också. Pigg och glad är han. Och en söt, snossig hund!

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag tror inte att noskvalster påverkar aptiten alls. Skönt att han är pigg och glad i alla fall men något är det ändå som orsakar den minskade matlusten. Hoppas att det blir en snabb självläkning.

Postat av: Lena

I era kläder skulle jag ringa veterinären igen. Räddas vad som räddas kan! Har han leverproblem ska han helst få små portioner ofta i stället för skrovmål. Detta för att inte överanstränga levern.

Fråga också vad han helst bör äta. Det finns en mängd specialfoder för olika åkommor, njurproblem, diabetes, allergier, fetma, mm och de säljs via veterinärklinikerna.

Jag förstår mer än väl er desperation. Hej anar säkert också att något är fel eftersom ni går upp i varv när han ska äta. Inte lätt att lura honom!

Svar: Vi har testat alla varianter av veterinärens specialfoder men han har hittills vägrat att äta dem. Men nu verkar det vända lite, han åt vanlig hundmat igår.
Inga Magnusson

2015-02-01 @ 17:33:36
Postat av: Lena igen

www.aquafox.se/pdf/livsfarligakottbullar.pdf

Samma sak gäller i stort sett alla korvar. Falukorv innehåller lök!

Gifter bryts ner i levern. Ge honom kokt nötfärs i stället för falukorv. Du kan nog blanda i lite kokt ris eller potatis i färsen.

Kolla gärna igenom veterinärspalterna och läs om leverproblem. Agria har en sådan. Du kan också goggla på t.ex. "Hund Lök"

Svar: Gissa om jag har googlat igenom alla spalter på nätet om leverproblem hos hund. Tack för tips om lökens giftighet, hade ingen aning om det. Han ska inte få mer mat med lök i. Men kanske det blir bättre nu. Igår åt han ett par portioner vanlig hundmat, de första på flera veckor.
Inga Magnusson

2015-02-01 @ 17:56:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback