Fylld kyckling
Inget märkvärdigt men smakade mycket och helt ok, går att variera. Roland som gillar stark mat tyckte den här rätten var suverän! Vi åt den i kväll. Eftersom bloggen fungerar som min receptsamling under kategorin "mat" skriver jag upp receptet här.
Putsa kycklingbrösten
Bryn dem runt om, salta, peppra, gärna chilipeppar också, men var inte för generös med saltet, det kommer ju bacon till sen.
Gör en skåra i och lägg i ost, gärna mögelost men inte för stark, smaken tar lätt över
Linda bacon runt, men bara en skiva på varje, annars blir det för mycket och för salt. Fäst med tandpetare
Bryn igen runt om
Vispa ur pannan och låt skyn gå med i formen
Sätt in i ugnen på 225 grader i minst 20 minuter
Gör en sås med stekt shalottenlök, vitlök , färska örtkryddor (dragon, basilika exempelvis)o kycklingbuljong o spadet från formen.
Häll i lagom med creme fraiche och vispgrädde, låt koka en stund. Red av.
Skulle också kunna vara en kall sås på creme fraichbas till den här kycklingen eftersom den blir så smakrik i sig, eller eventuellt en bearnaise.
Kommentarer
Postat av: Znogge
Låter väldigt gott!
Trackback