Får man utpeka nationalitet?

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/atta-svenskar-misstanks-for-farjevaldtakt_4300769.svd
Trodde det var fel i mediala sammanhang! Hur skulle det se ut om det istället varit åtta turkar, rumäner eller syrier? Men jag kanske har missat nåt? Kanske är man bara ute efter att provocera genom att ange svenskar som etnicitet fast det rör sig om män med annat ursprung. I så fall är det ett stolpskott där de flesta läser in att alla andra etniciteter är skyddade och helgonförklarade, utom just  svenskar. En slags önskan att vi som bor i det här landet ska bada i självförakt genom att hylla alla andra. Kan vi inte sluta med det!?
 
Det enda vettiga hade väl varit att skriva om det hemska brottet som begåtts och inte om gärningsmännens etnicitet, det spelar ju ingen roll om det var män med svenskt eller somaliskt eller något annat ursprung.
 

Kommentarer
Postat av: Znogge

En mycket intressant iakttagelse i dagar som dessa...

Svar: Def. kontroversiellt, vad än syftet med publiceringen av nationalitet har varit. Ögonvittnens berättelser i sociala medier ger vid handen att det skulle ha varit svenskar med somaliskt ursprung, men det lär vi väl aldrig få veta säkert. Fokuset på nationalitet i media var hur som helst korkat.
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback