Riksdagsmannabesök i Sillerud

Centerpartiet har en duktig och trevlig riksdagsman från Värmland, Daniel Bäckström. Han är från Säffle och har en gedigen centerbakgrund med gård och jakt. Han gjorde igår ett längre besök i Årjängs kommun och blev guidad bl.a. i nya Nordmarkens skola. Dagen avslutades med äting på Ica Silleruds café. Här syns fr.v. Lilsbeth Daniel och Katarina. Daniel berättade om sitt arbete och för oss är just nu förstås det som händer med rovdjursfrågor och vattendirektivet intressant. Regeringen kommer uppenbarligen att sabotera förra majoritetens beslut att få till stånd en förvaltning av varg, en förvaltning som skulle bygga  på lokalt inflytande. Genom att återigen tillåta överklagansprocesserna i besluten så kommer det inte att kunna bli någon vargjakt framöver och utan den ingen förvaltning. Frågan är bara just nu om man hastar fram beslutet så att den här vargjakten förstörs eller om det kommer senare och påverkar framtida. Regeringen har också låtit Naturvårdsverket att  trotsa riksdagsbeslutets intentioner genom att tillåta jakt på alldeles för få djur. När det gäller vattendirektivet har regeringen sansat sig något och utreder frågan vidare när det gäller konsekvenser, det fattas inget beslut nu i alla fall utifrån det katastrofala förslaget som ligger.
 
Rikard som äger Ica Sillerud berättade om sin verksamhet. Han firar 160-års jubileum med sin butik. Ja, han har inte haft den så länge men förmodligen är den Sveriges allra äldsta butik som funnits under en sammanhängande så lång period utan konkurs, eller avslut. Han ska fira det fram till mars 2016 då det blir nåt alldeles extra. Rikard tog över när affären var vid Karlsfors men  var bara 24 år när han byggde  den nya butiken vid E 18 i Svensbyn. Sedan dess har omsättningen ökat flera gånger om med olika verksamheter. Vi fick också se en film om hur sovvagnen som nu är vandrarhem, kom till Svensbyn.
Himla god mat fick vi som vanligt. Jag fick bakad potatis med röra och de andra fick olika pajer. Det här är ett trevligt gäng och samkvämet igår kväll på Ica Sillerud präglades av god stämning som vanligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback