Reflektioner om Nobelfesten!

För en gångs skull har vi sett den på tv! Några spridda osystematiska tankar i samband med den här festen!
 
- Prinsessan Madeleine måste ha sköldkörtelproblem, syns när man ser på hennes ögon.
 
- Den medicinska  pristagarinnan är kinesiska. Hennes kroppsspråk gör att jag i minnet återkallar Gabriels beskrivning av sin kinesiska svärmor; det är fint att fisa och smacka och hovelera vid matbordet i Kina.
 
- Maten är inte bara genomtänkt när det gäller smakerna. Den är också ett konsthantverk som ska vara vackert. Milde himmel, kockarna har suttit nätterna igenom karvat och filat på lökspöken och annat finlir.
 
-  Det finns en reporter som helt missuppfattat sitt uppdrag. Hon har klätt sig väldigt utmanande och  spektakulärt, med bl.a. en jätteuppsättning av håret. Hon tog  uppmärksamhet från dem som är huvudpersoner i Nobelfesten. Tror att ordern var att klä sig svart - vitt för att inte sticka ut, men hon var förfärlig.
 
- Margot Wallströms blus var ful, både i färg och form, satt illa.
 
- Laserharpa! Fantastiskt!
 
- Cia från Elle suverän om klänningarna liksom Ribbing om smyckena.
 
- Löfvén satt bredvid  en centralt placerad banktant från  någon centralbank. Väl betänkt med tanke på att han nu måste ut och låna i storleksordningen 26 miljarder  för att klara migrationen och det är bara första låneomgången..
 
- Kinberg Batra hade för en gångs skull håret under kontroll!
 
- Pernilla Månsson bra, kanon, liksom Kattis!
 
- För en gångs skull bra underhållning med musik ur den svenska traditionen
 
- Fantastiskt att medicinpriset redan har botat miljoner människor från malaria och att upprinnelsen är flera hundra år gamla naturläkemedel.
 
- Den ryska pristagarinnan påminner mig om att i Ryssland älskar det vanliga folket sina författare, konstnärer, musiker o liknande. Inte endast kultureliten. Undrar hur det kunde bli så????
 
- Hur får man en nioåring att svara så utförligt, utstuderat artigt och väl på en knappt engelsktalande reporters frågor.

Kommentarer
Postat av: Maries

Jag såg bara Nobelfesten lite stötvis, i år hade vi lite annat att tänka på. Jag tycker annars om att följa festen. Det är som ett helt skådespel...

Svar: Jag förstår att ni hade tankarna på annat håll. Ja men visst är det skådespel med alla vackra kläder och ceremonier och matkonstverk!
Inga Magnusson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback