Kokosoljetrenden ...
- Kaprylsyra är en fettsyra som även hittas i bröstmjölk. Den gynnar tillväxt av goda tarmbakterier, hjälper immunförsvaret, samt skyddar mot infektioner och motverkar Candida (en dålig svamp som kan förekomma i tarmen).
Dessa två fettsyror hjälper kroppen och ger oljan dess hälsoegenskaper. Kokosoljan sägs också hjälpa till att återställa kroppsfetterna, balansera insulinnivåerna och skydda levern.
Candida är inte så bra och ska bekämpas i kroppen. Just nu är det allra modernaste inom hälsotrendköret att skylla lite av varje på Candida, typ cancertillväxt och dåligt minne. Jag raljerar lite med detta men har läst en hel del om den senaste forskningen i ämnet. Jag som gillar slisk i olika former behöver nog bekämpa sockrets negativa verkningar i kroppen och kanske kan kokosolja hjälpa till med det.
Jag kommer inte att använda kokosnötoljan i matlagning, där är det smör som gäller, men som kosttillskott med någon matsked per dag på en riskaka med lite extra örtsalt på. Den ska vara kallpressad och ekologisk.
Låter inte helt fel alls! Kanske borde man köpa en burk...
Jag äter också en matsked kokosolja varje dag, och tror att det är bra..