Kokosoljetrenden ...

... anammar jag nu med hull och hår ;-).
I kokosolja finns Laurinsyra som är nästan 50% av kokosoljans fettsyror, den förbränns i levern och hjälper att skydda mot virus- och bakterieangrepp. Just laurinsyran anses påverka hälsan mest positivt.
  • Kaprylsyra är en fettsyra som även hittas i bröstmjölk. Den gynnar tillväxt av goda tarmbakterier, hjälper immunförsvaret, samt skyddar mot infektioner och motverkar Candida (en dålig svamp som kan förekomma i tarmen).

Dessa två fettsyror hjälper kroppen och ger oljan dess hälsoegenskaper. Kokosoljan sägs också hjälpa till att återställa kroppsfetterna, balansera insulinnivåerna och skydda levern.

Candida är inte så bra och ska bekämpas i kroppen. Just nu är det allra modernaste inom hälsotrendköret att skylla lite av varje på Candida, typ cancertillväxt och dåligt minne. Jag raljerar lite med detta men har läst en hel del om den senaste forskningen i ämnet. Jag som gillar slisk i olika former behöver nog bekämpa sockrets negativa verkningar i kroppen och kanske kan kokosolja hjälpa till med det.  

Jag kommer inte att använda kokosnötoljan i matlagning, där är det smör som gäller,  men som kosttillskott med någon matsked per dag på en riskaka med lite extra örtsalt på. Den ska vara kallpressad och ekologisk.

http://www.aftonbladet.se/wellness/article13592985.ab


Kommentarer
Postat av: znogge

Låter inte helt fel alls! Kanske borde man köpa en burk...

Svar: Kokosoljan ingår i min kamp för att kunna fortsätta mumsa i mig sötsaker som naturligtvis är skadliga, det vita sockret framför allt. ;- )
Inga Magnusson

Postat av: Inger Maryissa

Jag äter också en matsked kokosolja varje dag, och tror att det är bra..

Svar: Jag har läst så mycket positivt om kokosolja att jag nu vill testa. Borde i så fall märka rätt snabbt att jag inte längre är så frusen. Kokosoljan ska ju höja ämnesomsättningen, min har alltid varit låg och då fryser man.
Inga Magnusson

2015-12-10 @ 15:21:27
URL: http://ingermaryissa.bloggo.nu/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback