Inte för att hon är muslim...

... men jag vill inte se Gina Dirawi som julvärd julafton. Fast jag vet inte hur jag ska slippa för i likhet med resten av svenska folket så är jag svårt beroende av Kalle Anka.
 
Hennes religiösa tillhörighet spelar ingen roll för mig för julen har massor av inslag som är helt religionsbefriade. Men hennes framträdanden i tv brukar präglas av agitation, verklig eller spelad. Hon strösslar både tal- och kroppsspråk med understatements, småelakheter, pikar åt alla håll och hon är påfrestande självupptagen framför kameran. Senast så gällde agitationen klimatet. Gina  agerade självutnämnd godhetsapostel och kallade  alla politiker jävla idioter i det sammanhanget.  När jag hör sånt blir jag lessen och arg. Våra demokratiska system bygger på att enskilda människor på olika nivåer ställer upp och representerar sitt politiska  parti. Det är för de allra flesta ett otacksamt och oavlönat uppdrag, men värt respekt att några vill ta på sig det här slitgörat. Utan dem har vi ingen demokrati.  Sen kan man tycka att ett partis eller en persons åsikter är uppåt väggarna men då får man argumentera i sak och mot den person det gäller. Inte dra alla över en kam och kalla dem jävla idioter.
 
Nej, jag vill inte se Gina Dirawi på julaftonen och framför allt inte höra henne slå en elak agitationsyxa i snällhetsikonen julafton. Jag önskar att någon på tv haft modet att säga nej när hon ringde och erbjöd sig att bli årets julvärd.
 
Jag vill se en julvärd som är positiv, lugn och vänlig, som ger utrymmet till de inslag som ska presenteras, inte tävlar med dem om uppmärksamheten. Jag vill se en julvärd  som är rättfram och snäll  utan dold agenda med en massa tyckanden som jag ska bli överöst och sitta där och försvara mig mot inombords. Det finns säkert en massa tv-program som Gina passar i men inte just det här. Hoppas det blir första och sista gången!
 
Lars Lerin vore inte fel som julvärd. Hans röst är den snällaste jag vet. Och hans leende nog det varmaste man kan tänka sig.

Kommentarer
Postat av: TantGlad

På julafton vill man ju Värkligen känna sig avslappnad...eller bli det då man tittar på tv.

Tittar in och önskar dig fina fb och bloggvän en riktigt ......


God Jul🎅

Postat av: Gubben

Kommer slå över till SVT när Kalle är sedan gäller Magnusson. God Jul! Tycker ditt inlägg är precis så som man känner angående Gina. Skiter fullständigt i religionen om jag ska vara ärlig.

Svar: Aha, det är så man ska göra!
Inga Magnusson

2015-12-24 @ 06:47:23
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Maries

Håller som vanligt med dig. Se går hyfsat bra, det blir värre att höra. Det finns någon gränslöshet hos henne som jag har mycket svårt för.

Svar: Samtidigt är det svårt att kritisera henne för jag ser att hon vänder all kritik till att det handlar om hennes religion och nationella ursprung. Och så tar hon på offerkoftan!
Inga Magnusson

2015-12-24 @ 07:51:06
URL: http://www.mariee.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback