Grattis bloggen! Tioårsjubileum idag.

                                                                                
                                                           
Det här  nedan var första inlägget på min blogg som jag började skriva för idag exakt 10 år sedan. Innan dess skrev jag vanlig pappersdagbok. Det gjorde min mamma också varje dag i sitt vuxna liv, så länge hon orkade, till 92 års ålder. Tänkte nog inte att bloggandet skulle bli så långvarigt och vidlyftigt.
 
Startade med en grundtanke att hålla utflugna barn (då i Los Angeles, Umeå och Stockholm) informerade om hur det var här hemma med oss och far- och morföräldrar, men sen började bloggen leva ett eget liv liksom.  Skrivandet och framför allt bildgörandet blev så roligt. Det har aldrig känts som en plikt eller en börda, i så fall hade jag slutat. Minns än hur märkligt det kändes när jag efter de första dagarnas bloggande upptäckte att jag hade 28 unika läsare! Tyckte att det var en jättestor skara, typ som en hel skolklass som visade intresse för min lilla dagbok på nätet! Nu är det fler som läser och följer bloggen, vilket naturligtvis är uppmuntrande.  Det finns knep att ta till för att få fler  läsare men jag har inte använt dem, tycker det är lagom många. Facebook har, efter några misslyckade försök, blivit ett komplement till bloggen och jag länkar emellan.
 
10.330 blogginlägg på inga.blogg.se har det blivit under de här 10 åren säger statistiken. En ofattbar siffra men förmodligen sann, det blir drygt ett par inlägg per dag.  Det är de inlägg som jag har publicerat. Sen ligger det skam till  säganes ett antal färdiga inlägg som aldrig  blivit publicerade, de ligger kvar som utkast. Just nu är det 355 stycken ;- )). Som det ser ut nu så kommer jag att fortsätta blogga tills det blir tråkigt eller tills någon krämpa slår till.
 
Så här började jag alltså 10:e december 2005:

"Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!
Tur att första meningen är klar direkt så där, nu när jag blir lite ställd o inte vet vad jag ska skriva om.
Vill bara kolla att texten funkar o att det jag skriver kommer dit det ska.  Tänker använda bloggen till att reflektera om jobb o om vardag, både för min egen skull och för kontakt med vänner o bekanta på avstånd samt utflugna barn. Fast så här innan jag börjat blogga så är det svårt att veta om det blir någon tid över att skriva på. Före jul vill ju tiden gå åt på nåt sätt. Men jag ville ändå skapa bloggen nu för att lägga ut en länk till den på min blivande hemsida som jag går kurs för att göra nu. Så, nu var det första inlägget gjort!"

Kommentarer
Postat av: Znogge

Ett stort GRATTIS till dina tio år! Tiden har onekligen rasslar på... Jag har också hållit på lika länge men bytte från Expressen till Wordpress för drygt nio år sedan. Testade för att se om jag fixade det tekniska och tänkte sluta efter en vecka. Som det kan bli!

Svar: Tack för det! Jag har också bloggat på Expressen en kort period. Det var några månader när min blogg på Blogg.se krånglade. Men jag gick tillbaka så fort det gick. Kanske ligger Expressenbloggen kvar, har inte kollat på länge nu. Jag testade Wordpress också, men det blev nog bara ett inlägg, jag fixade inte upplägget där, var lite krångligare, men säkert bra om man kan.
Inga Magnusson

Postat av: FREEDOMtravel

Grattis! Visst är det kul att en blogg får ett eget liv som man inte riktigt kunnat planera för!? :)

Svar: Jag tycker ju fortfarande att bloggen och bloggandet är kul! Borde väl vara trött på det hela för länge sedan. ;- )) Trodde att det skulle bli något snabbt övergående när jag startade för 10 år sedan
Inga Magnusson

2015-12-10 @ 18:59:09
URL: http://www.freedomtravel.se
Postat av: Gubben

Grattis till 10 års jubileumet. Har själv bloggat i 8 år.

Svar: Det börjar bli lång bloggtid för oss båda tv! ;- )
Inga Magnusson

2015-12-11 @ 12:17:37
URL: http://mhats.blogg.se
Postat av: Börje

Grattis till jubileet!
/Börje

Svar: Va roligt att du tittade in på min blogg! Long time - no see. Tack för gratulation. Vi har ju sporadiskt haft bloggkontakt under ett antal år, mest om konst och så.
Inga Magnusson

2015-12-12 @ 11:29:17
URL: http://hoglander.se/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback