Vildsvinsstyckning

 
Idag var det alltså dags att stycka ner vildsvinet som vi fick häromdagen av våra jaktgäster. Det har hängt 3 dagar och 45 dygnsgrader, genomsnitt 15 plusgrader varje dag gånger 3. Det är så pass varmt så vi vågade inte ha det hängande längre. Ett avlivat djur ska hänga minst 48 timmar för att kunna bli ätligt annars är det fortfarande stelt och hårt att äta. Den här grisen var 6 gånger skinkvikten vilket blev 31 kilo. Bra storlek på matsvin.

Här i slaktboden på Liane har många grisar styckats men bar två vildsvin.
 
Filén hanteras varsamt, den ska vi äta färsk på något sätt, grilla eller steka.
Vi hade ett par kunniga konsulter också! ;- )
 
Grisen gick ner i boxen också, tack o lov inga problem alls.
 
Vildsvinet i Harnäs lever fortfarande och var synligt idag också, på exakt samma ställe! Mumsar kanske havre just där. Men man kanske inte ska vara säker på att det är en galt. En sugga är mer stationär och kan ha kultingar med sig fast de inte syns i vegetationen.

Kommentarer
Postat av: FREEDOMtravel

Ojoj, mycket mat! Vildsvin är gott :) Vildsvin var förresten vanlig mat på Korsika och sardinien, där det finns massor av vildsvin.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback