Vildsvin ser man här och där nu!

För en vecka sedan, förra onsdagen, såg våra vänner W och G ett vildsvin i Harnäs, vid Lisslerudsvägen. Det försvann snabbt in i skogen när de närmade sig. Det var ett vuxet djur. Någon annan såg två svin ungefär på samma plats också för någon vecka sedan. Rolands bror och svägerska såg massor av spår efter vildsvin vid Järnsjön. Vi har nog en fast etablering på gång här i Sillerud.,
 
Det är förstås på gott och ont. De kan ju förstöra hela trädgårdar och odlingar i en handvändning, inte lite långsamt dag för dag så som älgen gör. Där vildsvin gått fram lär det se ut som om man haft en jordfräs. Men samtidigt är vildsvinskött väldigt gott att äta och djuren får jagas en stor del av året så det lär finnas möjligheter att hålla nere antalet på en rimlig nivå. Kanske kan man kombinera jakt på vildsvin med älgjakten för att göra den effektiv? Vet inte om det är tillåtet. Älgarna är inte så många kvar i Värmland och med nuvarande rovdjurspolitik (o miljöminister Romson!) så lär älgstammen tyvärr vara slut  i Värmland om några år. Märkligt att politikerna väljer  att låta  älgen utplånas på stora områden. Gissar att det på jorden finns betydligt fler vargar än älgar och ändå är det vargen som skyddas in absurdum, inte den världsunika Värmländska älgstammen! : - (   Logiken är noll i sammanhanget.

Kommentarer
Postat av: Tyra Tok

Vi har ju väldigt mycket vildsvin runt om i skogarna och gubben med kompis sitter ute var och varannan kväll men de är inte så lätta att komma åt.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback